Wielerstad Valkenburg

Wielerstad bij uitstek

Valkenburg aan de Geul staat bekend als dé locatie voor wielerevenementen. Er zijn meerdere wereldkampioenschappen verreden, twee etappes van de Tour de France en de doorkomst van de Vuelta. Bovendien finisht jaarlijks in het voorjaar de Amstel Gold Race op de Hill of Fame.

Amstel Gold Race & Toerversie

In het voorjaar en de zomermaanden vormen de natuur en de heuvels, in het bijzonder de Cauberg in Valkenburg, een uitdaging voor velen tijdens grote wielerrondes. De Amstel Gold Race is de bekendste Nederlandse eendaagse profwieler wedstrijd en heeft de ProTour status. Het is een echte klassieker, die al sinds 1966 op de kalender staat. Het parcours kenmerkt zich door veel draaien en keren, smalle wegen en een grote hoeveelheid korte, maar steile Zuid-Limburgse hellingen.

Ondanks dat het parcours van de Amstel Gold Race geen lange klimmen of kasseienstroken bevat, hoort de Gold Race daardoor bij de zwaarste WorldTour wedstrijden. De Amstel Gold Race is de enige echt Nederlandse klassieker. Na de kasseien van Vlaanderen en Parijs-Roubaix trekt het peloton de Limburgse heuvels in. Er bestaat ook een Toerversie van de Amstel Gold Race waaraan je kunt deelnemen. De toerversie is een dag voor de Amstel Gold Race.

Amstel Gold Race Experience

Maak van je ‘dagje wielrennen’ een échte experience met drie uitgepijlde routes met tijdregistratie. Kom naar de AGRXP om je bidon te vullen, een high-end fiets te testen en huren en lekker te douchen na je rit. Of je nou alleen, met een groep vrienden of met je zakenrelaties dé finale van de Amstel Gold Race wil fietsen; hier moet je zijn.

Deze accommodaties zijn wieler-proof

Na een pittige toertocht of een steile klim is het heerlijk toeven in Valkenburg aan de Geul. Want in dé wielerstad weten ze hoe wielrenners behandeld willen worden. Met een goede verzorging voor de wielrenner én zijn fiets!

Wielerwinkels voor wielerfanaten

Wielerwinkels zijn natuurlijk onmisbaar in een wielerstad. In Valkenburg vind je dan ook genoeg adresjes om een complete wieleroutfit te scoren, ínclusief fiets! Dus heb je nog geen spullen of ben je gewoon toe aan een nieuwe wielren-look? Bij deze specialisten slaag je zeker:

Meer over wielrennen

Meer over Valkenburg