Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Wielerstad Valkenburg

De Cauberg en de wielersport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin Professioneel wielrenner team Jumbo-Visma, woonachtig in Maastricht

Ik kan me geen beter trainingsgebied wensen dan het glooiende landschap van Zuid-Limburg. Elke helling is onderdeel van een wedstrijdparcours. En dat in mijn eigen achtertuin!

Wielerstad bij uitstek

Valkenburg aan de Geul staat bekend als dé locatie voor wielerevenementen. Er zijn meerdere wereldkampioenschappen verreden, twee etappes van de Tour de France en in 2009 de doorkomst van de Vuelta. Bovendien finisht jaarlijks in het voorjaar de Amstel Gold Race op de Hill of Fame en vindt ieder najaar de Cauberg Cyclocross plaats op de beroemde Cauberg.

Amstel Gold Race & Toerversie

In het voorjaar en de zomermaanden vormen de natuur en de heuvels, in het bijzonder de Cauberg in Valkenburg, een uitdaging voor velen tijdens grote wielerrondes. De Amstel Gold Race is de bekendste Nederlandse eendaagse profwieler wedstrijd en heeft de ProTour status. Het is een echte klassieker, die al sinds 1966 op de kalender staat. Het parcours kenmerkt zich door veel draaien en keren, smalle wegen en een grote hoeveelheid korte, maar steile Zuid-Limburgse hellingen. Ondanks dat het parcours van de Amstel Gold Race geen lange klimmen of kasseienstroken bevat, hoort de Gold Race daardoor bij de zwaarste WorldTour wedstrijden. De Amstel Gold Race is de enige echt Nederlandse klassieker. Na de kasseien van Vlaanderen en Parijs-Roubaix trekt het peloton de Limburgse heuvels in. Er bestaat ook een Toerversie van de Amstel Gold Race waaraan je kunt deelnemen. De toerversie is een dag voor de Amstel Gold Race.

Wereldbeker Cauberg Cyclo-Cross

De Cauberg Cyclo-Cross is een internationale wereldbekerveldrit onder auspiciën van KNWU en UCI en wordt ieder najaar verreden in het Kuurpark op de Cauberg in Valkenburg. Het uitdagende parcours met een afwisseling tussen rijden op gras, verharde stukken en bospaden zorgt voor spannende wedstrijden die een echte wielfanaat niet wil missen! Op dit spectaculaire en geprezen 'Zwitsers' parcours zullen de deelnemers tot het uiterste gaan en alles moeten laten zien wat ze in hun mars hebben. Vanuit het Kuurpark is er een prachtig uitzicht over Valkenburg, hetgeen de wedstrijdlocatie tot een mooi strijdtoneel maakt voor veldrijden op wereldniveau in de grootste wielerstad van Nederland.

Maak van je ‘dagje wielrennen’ een échte Xperience met drie uitgepijlde routes met tijdregistratie. Kom naar de AgrXP om je bidon te vullen, lekker te douchen na een rit of plan er een sportief evenement met alles er op en er aan.

Of je nou alleen, met een groep vrienden of met je zakenrelaties de finale van de Amstel Gold Race wil fietsen; de Amstel Gold Race Xperience is 365 dagen per jaar dé Start- en Finishlocatie, aan de voet van de Cauberg.

 

Na een pittige toertocht of een steile klim is het heerlijk toeven in Valkenburg aan de Geul. Want in dé wielerstad weten ze hoe wielrenners behandeld willen worden. Met een goede verzorging voor de wielrenner én zijn fiets!

Deze accommodaties zijn wieler-proof

Wielerwinkels voor wielerfanaten

Wielerwinkels zijn natuurlijk onmisbaar in een wielerstad. In Valkenburg vind je dan ook genoeg adresjes om een complete wieleroutfit te scoren, ínclusief fiets! Dus heb je nog geen spullen of ben je gewoon toe aan een nieuwe wielren-look? Bij deze specialisten slaag je zeker:

Meer over wielrennen

Meer over Valkenburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website