Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Niet te missen evenementen

in Valkenburg aan de Geul

In Valkenburg hoef je je nooit te vervelen. Van de sfeervolle winter tot de zonnige zomer, in ieder seizoen zijn er tal van evenementen in en rond het Geulstadje!

Jaar in, jaar uit...

Veel evenementen zijn zó leuk en bijzonder dat ze jaarlijks in Valkenburg terugkeren. En dat is niet voor niets, want stuk voor stuk zijn ze de moeite van een bezoekje waard. Voor het gemak hebben we een overzicht voor je gemaakt. Beleef ze zelf!

Februari: Carnaval

In januari vinden er in Valkenburg en de omliggende kerkdorpjes al carnavalszittingen en -festiviteiten plaats. Op de donderdag vóór carnaval, in februari of begin maart, wordt in Valkenburg het grootste pre carnavals openluchtfeest van Limburg gehouden: het Leeuw Auw Wieverbal! Valkenburg centrum zal op die dag omgetoverd worden tot een groot feestgewoel. In de cafés in de Grotestraat en op het Walramplein vermaken artiesten en dj’s meer dan 20.000 carnavalisten tot in de late uurtjes. Alaaf!

lees meer

Maart: KiV Kunst in Valkenburg

In de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamer van de St. Gerlachuskerk vindt gelijktijdig met de TEFAF in Maastricht, ieder jaar in maart, een exclusieve kunstexpositie plaats. Tijdens de ‘Kunst in Valkenburg’ (KiV) worden werken getoond van gerenommeerde kunstgalerieën en kunstenaars uit de omgeving.

lees meer

April: Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is de bekendste Nederlandse eendaagse profwieler wedstrijd en heeft de ProTour status. Het is een echte klassieker, die al sinds 1966 op de kalender staat. Op de Cauberg in Valkenburg wordt ieder jaar in april de strijd gestreden. Er bestaat ook een Toerversie van de Amstel Gold Race waaraan je kunt deelnemen, een dag voor de Amstel Gold Race.  Wat doe jij? Moedig je ze aan, of kruip je zelf in de huid van een prof?

lees meer

Mei: Pop on Top

Pop on Top is een gezellig (familie)festival waar sfeer, beleving én goeie muziek centraal staan! Het vindt jaarlijks in mei plaats in het Kuurpark op de top van de Cauberg. De organisatie zorgt voor zowel lokale als nationale bands die een top beleving, amusement en muziek garanderen, afgetopt met een grandioos vuurwerk!

lees meer

Juli: Eroica Limburg

Eroica is hét evenement in de wereld op het gebied van wielerhistorie en nostalgie. Het belangrijkste onderdeel is de over drie afstanden verdeelde sportieve wielertoertocht, waarbij de deelnemers alleen gebruik mogen maken van retro racefietsen, kleding en accessoires van minimaal 30 jaar oud. Eroica Limburg is een familie evenement dat drie dagen duurt. Het is niet alleen wielrennen wat de klok slaat. Ook cultuur, muziek, eten en drinken komen uitgebreid aan bod. Verrassende optredens van verschillende artiesten, bandjes en fanfares, heerlijke streekgerechten en lokale lekkernijen, alles komt voorbij tijdens het festival.

lees meer

Augustus: Heuvelland4daagse

Een vierdaagse wandeltocht door het heuvelachtige Limburgse landschap rond Valkenburg aan de Geul. Over veldwegen en bospaden, door een mooi, afwisselend en glooiend landschap. Elke dag opnieuw kun je niet alleen genieten van al het moois dat Limburg aan natuur, schitterende vergezichten en schilderachtige dorpjes te bieden heeft, maar ook van de gezellige en ontspannen sfeer. Ieder jaar 4 mooie en gezellige wandeldagen!

Lees Meer

September: Open Monumentendag

Al sinds de Romeinse bezetting wordt de mergelsteen uit de grond gebroken en bouwen de Valkenburgers met deze warmgele stenen hun kastelen, boerderijen en huizen. De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft bijna 200 officieel geregistreerde monumenten en is hierdoor een echte monumentengemeente. Op Open Monumentendag, ieder jaar in september, kun je ze gratis bezoeken!

Lees meer

November & december: Kerststad

Naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg ieder jaar vanaf half november in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland. Duizenden lichtjes, kerstbomen, engeltjes en soms onverwacht een pak sneeuw, dompelen Valkenburg helemaal in kerstsfeer. Kom helemaal in kerststemming met tal van kerstactiviteiten in Kerststad Valkenburg. Wist je dat Valkenburg in de CNN Top 10 World Christmas Destinations staat?

lees meer

Meer over Valkenburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website