Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Boetiekjes en speciaalzaakjes

shoppen in Valkenburg is een genot

Weet je wat er zo leuk is aan shoppen in Valkenburg? Het barst er van de eigen ondernemers die met hart en ziel hun zaak runnen en je een warm welkom geven. Je vindt er knusse winkelstraatjes met bijzondere kledingboetiekjes, mooie woonwinkeltjes en speciaalzaakjes waar je de lekkerste culinaire versnaperingen kunt kopen. En dat alles tegen het decor van het mooie vestingstadje Valkenburg, waarvan je op een terrasje kunt genieten of erlangs kunt flaneren. Kom shoppen en struinen!

Kijk eens daar in die etalage!

In Valkenburg vind je een bijzonder aanbod van leuke hebbedingen, stoere gadgets en mooie spullen voor je interieur. Neem de tijd om in de etalages te kijken en loop binnen om ook het achterste winkelrek een blik te gunnen. Iets leuks gezien? Verwen jezelf of verras een ander!

Mooi zo

Het assortiment van sfeerwinkel Mooi Zo is veelzijdig en verandert met de seizoenen. Hier in Valkenburg kun je je echt laten verrassen door de fraaie woonaccessoires die je doen glimlachen. En elke week komen er weer nieuwe trendy accessoires bij. Volgens de bewoners van het knusse dorp een adres dat je zeker niet mag missen als je met iets leuks thuis wilt komen.

Lees meer

Bij een bezoek aan een van de modeboetieks in Valkenburg sta jíj centraal. Want in Valkenburg wordt nog de tijd genomen voor persoonlijke aandacht en stijladvies. En met de laatste modetrends in de rekken, kun je hier lekker lang rondkijken.

In deze boetieks slaag je zeker...

Culinaire speciaalzaakjes

Proeven van de lekkerste streekproducten, snoepen van overheerlijke chocolade of genieten met een goed glas wijn. Op culinair gebied vind je in Valkenburg tal van leuke speciaalzaakjes.

Bekijk ze hier

Lekker neuzen tussen de kraampjes

Hou je van slenteren langs de kraampjes waar de mensen een praatje met je aanknopen en waar afdingen op de prijs gewoon mag? Dan kun je je hart ophalen op deze markten in Valkenburg en omgeving:

St. Rosa Markt

De jaarlijkse St. Rosamarkt in Sibbe vond al meer dan 35 keer plaats. Het centrum van de dorpskern staat in juli vol met meer dan 150 marktkramen met ‘voor elk wat wils’. Dit is het motto van deze markt en dat doel wordt elk jaar bereikt. Zowel professionele handelaren van antiek, curiosa, verzamelspulletjes en allerhande staan namelijk op de markt, maar ook de plaatselijke verenigingen en inwoners.

Bokkemèrt

Ieder jaar in oktober, aan het begin van de herfst, trekt de Valkenburgse Bokkemèrt duizenden bezoekers naar het centrum in Valkenburg aan Geul. Met ruim 350 kramen is het een van de grootste jaarmarkten van Limburg, met een brede keuze aan spullen en lekkernijen. Terwijl je langs de kraampjes struint kun je genieten van lekkere streekproducten, gezelligheid en live muziek.

Brocante en Antiekmarkt Kasteel Schaloen

In het prachtige decor van Kasteel Schaloen in Schin op Geul presenteren en verkopen exclusieve standhouders hun mooiste assortiment van top antiek tot de kleinste snuisterijen. Hier vind je een groot aantal mooie en betaalbare cadeaus voor de feestdagen, variërend van porselein, aardewerk, kristal, oud linnengoed, antieke sieraden, meubels, Franse brocante of oude kerstversiering.

Meer over Valkenburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website