Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Zuid-Limburg: vakantieplek barstensvol plezier

Voor het héle gezin

Je gezinsvakantie in Zuid-Limburg begint al als je onze grenzen binnenkomt. De naambordjes laten je wennen aan de gezellige taal, als je tenminste niet bent afgeleid door onze unieke natuur in haar pracht en praal. Even rollen je gedachten over de heuvels, jaa, jullie zijn lekker vrij; niks moet en alles mag.

Alle ingrediënten voor de gezelligste gezinsvakantie!

Zuid-Limburg biedt een breed aanbod aan activiteiten, uitjes, accommodaties en evenementen in de mix met bourgondisch smullen voor jong en oud. Kortom: een feestje voor het hele gezin wordt het vast en zeker. Kijk, klik en tot gauw! 

De leukste dagjes uit met de kinderen

Of de kinderen nu houden van pretparken, dierentuinen, kastelen of liever door een van de leukste musea of natuurgebieden struinen. Het maakt niet uit. In Zuid-Limburg beleef je het allemaal!

Tip voor het hele gezin: Miljoenenlijn

De Miljoenenlijn in Zuid-Limburg is één van de mooiste spoorlijntrajecten van Nederland! Stap in de nostalgische stoomtrein van ruim 100 jaar oud en geniet van de betoverende vergezichten van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Beleef de romantiek van het reizen uit lang vervlogen tijden en droom weg in het luxe pluche van de 1e klasse rijtuigen. 

Kindvriendelijke smulstekkies

De kindvriendelijke restaurants in Zuid-Limburg combineren vermaak en eten dat kinderen echt oppeuzelen met smaak. Bingo, dát is wat je gezinsvakantie nodig heeft. We selecteerden alvast 9 culinaire kidsproof toppers om je vingers bij af te likken.

Volmaakte vakantiehuizen

Vertoeven in een volmaakt vakantiehuis met het hele gezin betekent volop ruimte voor volop vakantiegevoel. Er is keuze genoeg; van buitengewoon luxe tot kinderparadijs. Dat klinkt ideaal, toch? Kiezen maar!

Te gekke kampeerplekken

Voor gezinnen die Zuid-Limburg willen ontdekken op de meest gemoedelijke manier. Uitgerust ontwaken in je eigen caravan of tent tussen de heuvels, in de wei of op de boerderij. Mét adembenemende vergezichten over ons glooiende land.

Voortreffelijke vakantieparken

In een vakantiepark beleef je een gezinsvakantie met alles erop en eraan. Voorzien van alle faciliteiten en aan alle details is gedacht. Onze bungalowparken liggen op de mooiste plekjes in de natuur, zoals de Cauberg of het Drielandenpunt, met alle hotspots in de buurt.

Geweldige groeps­accommodaties

Neem je de hele familie mee, kies dan voor een groepsaccommodatie en je geniet op en top met ‘z’n ahh-lun’. Je waant je in het buitenland, maar verhip: je zit nog gewoon in eigen land. Als dat geen onvergetelijke (lach)momenten worden!

⟶ Blog van Laura
Haversack 3

Uitjes onder de kidsproof-loep

Vlogger Laura test in 'Laura's kidspanel' samen met een groepje jonge experts hoe kidsproof de leukste toeristische attracties van Zuid-Limburg zijn. Zij kijken, beleven en ervaren erop los. Benieuwd naar hun oordeel?

Kijk mee!
Mergelrijk Kids Serie 12[1]

Boek je gezinsuitje online

Online kaartjesservice Tickli biedt een groot aanbod van event-, attractie- en excursietickets in Zuid-Limburg. Welk uitje jij en je gezin ook kiezen, koop je ticket gewoon alvast online. Lekker makkelijk. Zonder wachtrij!

3 ingrediënten die je gezinsvakantie omtoveren tot ‘haute vacance’

3x bijzonder gezinsproof wandelen

Met deze 3 bijzondere wandelingen tover je een lach bij groot en klein!