Houten wip voor vakantiehuisje

9x buitenspelen in Zuid-Limburg

De leukste buitenspeelplekjes

Het is gezond én superleuk: buitenspelen! In de speeltuin, spelen in de stad of juist lekker ravotten in de natuur. Op deze plekken vind je alles wat je nodig hebt voor een dag heerlijk buitenspelen in Zuid-Limburg. Ga je mee naar buiten? 

Kind loopt met blote voeten door het water met een stok
1

Buitenspelen aan het water

In en rond Epen vind je wel 26 bronnen waar beekjes uit ontspringen: Epen Bronnenland. Onderweg kun je spelen op het klim- en klauterparcours bij de Plaatweg of op de balanceerbalk over de Terzieterbeek. Hier kunnen waterratten heerlijk buitenspelen! 

Kinderen spelen in de speeltuin van Kasteelpark Born
2

Spelen tussen de dieren

In Kasteelpark Born vind je heel veel dieren én kun je lekker spelen. Met zand, op de enorme trampoline of op het klimrek: er is genoeg te doen voor iedereen! 

Moeder en kind gaan naar beneden op de rodelbaan
3

Avontuur op grote hoogte

Hou je van een leuke uitdaging? Ga in Valkenburg met de kabelbaan naar boven en rodel op volle snelheid naar beneden. Bewonder het uitzicht vanaf de Wilhelminatoren en wil je écht een avontuur beleven? Tokkel dan van de toren naar beneden! 

Outdoorspellen

Geniet van een spannende wandeling in de stad, in de natuur of in een labyrint. Lukt het jou om deze spellen, speurtochten en mysteries op te lossen? 

Kinderen spelen in speelbos Sjabolleke
4

Stadsspeelbos Sjabolleke

Spelen in de natuur bij Stadsspeelbos Sjabolleke in Sittard. Hier verveel je je geen seconde! Hutten of dammetjes bouwen, klimmen, slootje springen: dat is buitenspelen met al het moois wat de natuur te bieden heeft! 

Mensen zitten op het buitenterras van Bie de Groeve
5

Spelen, ontdekken en genieten Bie de Groeve

Terwijl de ouders op het terras genieten van een hapje en een drankje, is het voor de kinderen feest in de grote natuurspeeltuin of op de skelters. Hier ben je heel wat uren zoet! 

Kinderen proberen niet nat te worden van de fonteinen in het labyrint van het Drielandenpunt in Vaals
6

Volop speel­plezier bij het Drielanden­punt

Ben je weleens binnen 1 minuut in Nederland, België en Duitsland geweest? Op het Drielandenpunt in Vaals kan het! Zoek de uitgang in het labyrint, koel af op het waterspeelplein of ga buitenspelen in de speeltuin. 

Bowlingbal raakt pins bij Bowlo Bowling & Lounge

Slecht weer?

Is het een dagje minder goed weer? Binnen kun je ook heerlijk spelen in Zuid-Limburg. Bowlen, klimmen of een grote indoorspeeltuin. Deze indoor-uitjes laten de zon weer schijnen! 

Moeder met 2 kinderen lopen hand in hand richting Jantje zag eens pruimen hangen
7

Spelen met prachtig uitzicht

Bovenop de Gulperberg is het een feestje: eerst wat eten of drinken op het terras bij Jantje zag eens pruimen hangen en daarna op avontuur in de grote speeltuin. Met uitzicht over groene heuvels, zover als je kunt kijken, is dit bijzonder buitenspelen! 

Jongetje knuffelt met 2 jonge geitjes
8

Kinderspeel­boerderij 't Bukske

Deze heerlijke speelplek vind je net buiten het centrum van Valkenburg. Hier kunnen de kinderen kennis maken met de verschillende boerderijdieren, racen op de skelterbaan en spelen in de binnen- en buitenspeeltuin. 

⟶ Blog van Family Travel Blog
Logo Visit Zuid-Limburg Twee Kinderen Hebben Pret Bij Het Reuzekonijn

Kamperen met kinderen

Kunnen jouw kids geen genoeg krijgen van heerlijk buiten ravotten? Neem ze eens een weekendje mee kamperen. Het gezin van Family Travel Blog deelt hun tips! 

Lees je mee?

Alle speeltuinen op de kaart

Weergeven op de kaart
Gezin en hond wandelen door het bos

Tip: kidsproof wandelroutes

Met deze kidsproof routes stappen alle kinderen lekker door! Onderweg is er van alles te ontdekken en te beleven. Zo kun je het prachtige Zuid-Limburgse landschap te voet ontdekken met misschien wel een terrasje of een ijsje in het vooruitzicht. 

Lees verder