Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Op een kleedje midden in de natuur

Een idyllisch plaatje

Zie je het al voor je? Jij met je lief of je gezin op een kleedje of bankje middenin de natuur, al smullend van wat (eigen gemaakt of vers gekocht) lekkers. De wind blaast zachtjes door je haar, terwijl je een slok sap neemt en tuurt over de glooiende heuvels. Ja, dát is vakantie! We selecteerden 10 picknickplekken met alles erop en eraan. Hoe fijn!

10 picknickplekken met alles erop en eraan

Plan je route!

Tip! Of je die picknickmand nu op je rug of achter op je fiets meeneemt, plan je fiets- of wandelroute vooraf. Want het zou toch zonde zijn als die ene bijzondere plek zó dichtbij is maar jij het gemist hebt. Onze wandel- en fietsroutes maken het makkelijker, die slaan geen pareltje over. 

Picture perfect panorama-plekjes

Ontdek de mooiste panoramaplekjes van Zuid-Limburg. Als je een kleedje meeneemt kun je ook hier midden in de natuur genieten van een rustmoment en heerlijke picknick. Let op: je camera maakt gegarandeerd overuren hier! 

Ga all-in

Maak van je dagje weg een nachtje weg en blijf heerlijk logeren in het prachtige Zuid-Limburg. Lekker wakker worden tussen de fluitende vogels in één van de mooiste hotels, bijzondere B&B’s, voortreffelijke vakantieparken of te gekke kampeerplekken.

⟶ Blog van Maud de Graaff

Picknicken onder toeziend oog van Maria

Met haar 34-jaar oude bus beklimt Maud samen met haar gezin de Gulperberg. Hier kun je genieten van een prachtig panorama uitzicht én een lekkere picknick. Lees haar ervaringen in de blog!

Lees de blog!

‘Run Forest!’

Met dit 5 km joggingsparcours ren je letterlijk door het bos, het Vijlenerbos wel te verstaan. Bij iedere bocht wacht een nieuwe verrassing: een prachtige groep varens, een kring bemoste keien of een plotseling uitzicht over het schitterende dal. Voordat je het weet zit je rondje er alweer op en geniet je van een welverdiende picknick of drankje op het terras van het boscafé. Downloaden maar!

Picknick combi’s om van te smullen

 Geef je maag nog meer de kost met deze Zuid-Limburgse ingrediënten

#picknickperfect

Heb jij je met je picknickmandje geïnstalleerd op een van de vele picknickplekken in Zuid-Limburg? We smullen graag met je mee! Deel jouw ultieme picknick picture via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.