14 OV-vriendelijke wandelroutes in Zuid-Limburg

Het ideale startpunt van je wandelroute

Gebruik het OV en geniet onbekommerd van een heerlijk dagje wandelen in de Zuid-Limburgse heuvels. Veel stations en haltes in Zuid-Limburg zijn het ideale startpunt voor je wandelroute. Geen stress met parkeren en uitgebreid de tijd nemen voor een welverdiend biertje(s) op het terras.

Ontdek de leukste OV-vriendelijke wandelroutes

Treinen en fietsen

Kom een dagje met de trein naar Zuid-Limburg en ontdek met de fietsroute 'Langs buitengoederen vol verhalen' de Paradijstuinen tussen Maastricht, Valkenburg en Schin op Geul. Je kunt je fietstocht eenvoudig starten bij een van de stations op de route. 

Check de Arriva reisplanner

Wil je een OV-vriendelijke route gaan lopen? Check dan voor vertrek de Arriva reisplanner en plan alvast je wandeling!

⟶ Vlog van Jenneke

Met de bus op wandeltocht in Zuid-Limburg

Soms heb je routes die niet in een cirkel lopen, maar van punt A naar punt B. In deze gevallen, of als Jenneke geen zin heeft in gedoe met parkeren (of een biertje wil drinken onderweg), pakt zij de bus. Jenneke ging op pad in Eijsden en liep de OV-vriendelijke wandeling E6.

Lees verder
⟶ Vlog van Jenneke & Anne

Treinen en wijnen

Dat klinkt ideaal toch? Jenneke en Anne gingen voor ons op pad en ontdekten opnieuw een OV-vriendelijke wandelroute: Wijngaardwandeling Meerssen. Met de trein stop je precies langs de route en start je meteen aan de wandeling langs de 3 prachtige wijngaarden. 

Lees verder