Detail

Wandelroute - Middeleeuwse avonturen in Voerendaal

Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,8 km. Onderweg kom je stapstenen tegen en het prachtige historische stationsgebouw van Voerendaal. Je ontdekt imposante bouwwerken uit een ver verleden zoals kasteel Rivieren, kasteel Haeren, kasteel Puth en kasteel Cortenbach. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour en speurtocht nog dieper in het Middeleeuws verleden. De route is niet apart bewegwijzerd, maar er is wel een speciale vouwkaart te verkrijgen via de webshop en bij de VVV-punten in de omgeving. Parkeren kan eenvoudig bij het station van Voerendaal.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Middeleeuwse Avonturen in Voerendaal

Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,4 km. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour en speurtocht dieper in het Middeleeuws verleden.

Start- en eindpunt


Stationsplein te Voerendaal

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,8 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Ridderrondje Voerendaal

Ga samen met Family Travel Blog op Middeleeuws avontuur tijdens de wandeling 'Het Ridderrondje' in Voerendaal. Ontdek de omliggende natuur en laat je meenemen door Ridder Kuno en zijn audioverhalen. 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt