Detail

Ommetje IJzerenbosch Echt-Susteren ES03

Op dit ommetje door het IJzerenbosch beleef je de ongerepte natuur ten oosten van Susteren. Dit bos heeft een zeer gevarieerde begroeiing: frisgroene loofbomen, open plekken met kruiden- en struweellagen en een tapijt van bosanemonen, gevlekte aronskelk en slanke sleutelbloem. Het is dan ook geen wonder dat tal van vlinders, sprinkhanen en boomkikkers zich hier thuis voelen. Ook vermoeide wandelaars komen niets tekort dankzij het koffiehuis, waar je behalve koffie ook een heerlijke punt Limburgse vlaai kunt krijgen. Deze wandelroute is prima bereikbaar vanaf het treinstation in Susteren en te volgen via de knopenloopborden: 47-44-33-46-38-39-40-10-12-31-44-47.

Koop je ticket online en reis eenvoudig met Arriva naar startpunt station Susteren (RS12 Roermond – Susteren – Maastricht Randwyck).
+2

Start- en eindpunt


Treinstation, stationstraat te Susteren

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,3 km

Knooppuntenlijst


43 - 47 - 44 - 31 - 12 - 10 - 40 - 7 - 5 - 30 - 39 - 38 - 46 - 33 - 44 - 47 - 43

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt