Ommetje Susteren ES08

Ommetje Susteren ES08

Op je ommetje door het zuiden van Susteren maak je kennis met de Sint-Amelbergabasiliek. Deze interessant kerk is iedere zeven jaar nog het toneel van een heiligdomsvaart en bewaart cultureel waardevolle objecten in zijn Schatkamer, die op afspraak te bezoeken is. Ook kom je door het fenomenale natuurgebied het IJzerenbos, waar in het voorjaar zeeën van bosanemonen de bodem wit kleuren, de Rode Beek zijn weg vindt en je met een beetje geluk de bijzondere boomkikkers tegenkomt. Bovendien staat er in dit bosgebied een fijn koffiehuis waar je ook een heerlijke punt Limburgse vlaai kunt bestellen. Deze wandelroute is geïntrigeerd in het knopenloopsysteem. Je volgt de borden naar de knooppunten 13-43-47-90-79-76-75-13. Je startpunt is het Salvatorplein in Susteren, waar je ook prima kunt parkeren.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is ook één van de 11 camini’s. Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.
+8
Ommetje Susteren ES08 - Foto 0
Ommetje Susteren ES08 - Foto 1
Ommetje Susteren ES08 - Foto 2
Ommetje Susteren ES08 - Foto 3

Start- en eindpunt


Salvatorplein 1, 6114 HE Susteren, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,4 km

Moeilijkheidsgraad


Heel makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.