Met de trein op wandeldrift door de heuvels!

Ik ontdekte vandaag samen met vlogger Anne opnieuw een OV-vriendelijke wandelroute. Lekker samen treinen, zodat we aan de wijn kunnen tijdens de Wijngaardwandeling in Meerssen. Want bij een wijnwandeling hoort ook een proefje hier en een proefje daar, toch? Arriva stopt precies langs de route zodat we meteen kunnen beginnen aan onze 8 km. Joehoee!

De wandeling an sich is al mooi. Groen, uitzichtjes. Die paar straten door Meerssen zien we dan wel door de vingers. Supergoed bewegwijzerd trouwens, met palen met kleine bordjes waar druiventrosjes op staan. Toen mijn telefoon halverwege uitviel, kwam ik zonder problemen weer op het station van Meerssen uit.

Bekijk de vlog!

Wijngaarden

Wat de wandeling bijzonder maakt, zijn de wijngaarden. Langs deze route liggen er maar liefst drie: Wijngoed Raar Saint Remi, Domein de Wijngaardsberg en Wijngaard Raarberg. Bij die eerste stond de deur open en gleden we naar binnen. Tof, een heus proeflokaal! Meteen krijgen we een lekker wit wijntje te proeven van Jos en Arno. Ze vertellen dat ze nog maar een jong bedrijf zijn en laten ons de wijngaard zien. Zo leuk! Onaangekondigd en hartstikke welkom. De varkens van de buren zijn ons volgende knuffelproject. Meer wijnwandelingen vind je hier.

 

Smalle groene paadjes

Wanneer je de heuvels afloopt, kom je door van die smalle groene paadjes. Mijn favoriete loopstukjes! Ik vind ze knus en de uitzichten zijn vaak prachtig. Ja, Meerssen is goedgekeurd! En de treinrit ook. Meer OV-vriendelijke wandelroutes vind je hier.

Oh, en ben je benieuwd naar mijn vorige OV-wandeling? Die vind je hier.


Wat is jouw favoriete wijnwandeling?

Liefs, Jenneke