Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

De OV-ToerPas

Speciaal voor toeristen!

Wat is de OV-ToerPas?

Visit Zuid-Limburg heeft in samenwerking met Arriva en de gemeente Gulpen-Wittem de bekende OV-ToerPas geherintroduceerd. Het product is in 2017 uitgebreid naar vier varianten waarmee jij als toerist overal gemakkelijk en goedkoop naartoe kan. Wandelen in het prachtige heuvelland of een van de vele attracties en steden bezoeken? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Welke varianten?

De OV-ToerPas is ontwikkeld met als doel om een beter aanbod te creëren dat specifiek is afgestemd op de toerist in Zuid-Limburg. Voorgaande jaren was er alleen de buspas voor 2 dagen. Dit jaar breiden we de OV-ToerPas uit naar 4 varianten:

Tarieven:

  • OV-ToerPas dagkaart bus: € 7,10
  • OV-ToerPas 2-dagenkaart bus (originele OV-ToerPas variant): € 10,65 (25% korting)
  • OV-ToerPas dagkaart bus & trein: € 13,45
  • OV-ToerPas 2-dagenkaart bus & trein: € 18,80 (30% korting)

De OV-ToerPas geeft bij de 2-dagen variant tot maar liefst 30% korting en heeft tevens het extra voordeel dat er ook mee naar Aken gereisd kan worden.

Welke trajecten?

Het Arriva netwerk omvat nu (naast het traject Maastricht – Kerkrade) ook de treintrajecten Maastricht – Sittard – Roermond en Sittard - Heerlen, waardoor de reiziger een beter en completer aanbod van OV geboden wordt. Vandaar ook de uitbreiding van de OV-ToerPas met meer mogelijkheden.

De OV-ToerPassen hebben de volgende kenmerken:

  • Het vervoerbewijs geeft recht op een of twee dagen onbeperkt reizen in Zuid-Limburg met Arriva bus en/of trein.
  • Het vervoerbewijs is tevens geldig voor reizen naar Aken met lijn 350 (Maastricht-Gulpen-Vaals-Aken en retour).
  • Geldig in de trein van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 16.00 uur en van 18.30 – 6.30 uur. In het weekend en op feestdagen de gehele dag.
  • Geldig in de bus van maandag tot en met vrijdag na 9.00 uur en in het weekend en op feestdagen de gehele dag.
  • Maximaal 2 kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis mee per OV-ToerPas.

Waar verkrijgbaar?

De OV-ToerPas is alleen verkrijgbaar bij:

 

Er op uit!

Bezoek de leukste steden

Bezoek de mooiste steden zoals Maastricht, Sittard, Heerlen en Aken met de OV-ToerPas. Je kunt uitstappen in het centrum zonder de dure parkeerkosten!

 

Lees meer

Bezoek de vele attracties

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al zijn internationale topattracties. Er valt heel veel te beleven… Ontdek zowel de historische als ook hedendaagse bezienswaardigheden die Zuid-Limburg rijk is met de OV-ToerPas.

Lees meer

Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website