Kelmonderbosroute KE01 Beek

Kelmonderbosroute KE01 Beek

De Kelmonderbosroute voert je door het prachtige gebied rondom Kelmond en Klein-Genhout. Na vertrek loop je even door de Beekse bebouwing, maar al snel ontdek je de bijzondere natuur langs de Keutelbeek. Vervolgens voert de wandelroute je door een fraai park, bossen, lanen en (hoogstam)boomgaarden. Ook cultureel gezien is de verscheidenheid groot: naast holle wegen kom je door de twee buurtschappen Kelmond en Klein-Genhout, langs oude hoeven en echte Limburgse vakwerkhuizen. Andere monumentale gebouwen langs de route zijn Huize Genbroek en de St. Hubertusmolen. In het Kelmonderbos voeden talrijke bronnetjes een waterstroompje dat richting Beek kabbelt. In Beek zijn volop horecagelegenheden waar je kunt genieten van een heerlijke kop koffie. De route is te volgen via de houten paaltjes met rood plaatje. De route is via het OV bereikbaar via de bushalte van het Prof. Spronckpark in Beek. 

Koop je ticket online en reis eenvoudig met Arriva naar startpunt bushalte Prof. Spronckpark in Beek (Buslijn 30, 795 en 797).
Kelmonderbosroute KE01 Beek - Foto 0
Kelmonderbosroute KE01 Beek - Foto 1

Start- en eindpunt


Raadhuisstraat 9 te Beek

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

Tips voor onderweg

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt

Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg