Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Kelmonderbosroute KE01 Beek

De Kelmonderbosroute voert je door het prachtige gebied rondom Kelmond en Klein-Genhout. Na vertrek loop je even door de Beekse bebouwing, maar al snel ontdek je de bijzondere natuur langs de Keutelbeek. Vervolgens voert de wandelroute je door een fraai park, bossen, lanen en (hoogstam)boomgaarden. Ook cultureel gezien is de verscheidenheid groot: naast holle wegen kom je door de twee buurtschappen Kelmond en Klein-Genhout, langs oude hoeven en echte Limburgse vakwerkhuizen. Andere monumentale gebouwen langs de route zijn Huize Genbroek en de St. Hubertusmolen. In het Kelmonderbos voeden talrijke bronnetjes een waterstroompje dat richting Beek kabbelt. In Beek zijn volop horecagelegenheden waar je kunt genieten van een heerlijke kop koffie. De route is te volgen via de houten paaltjes met rood plaatje.

Start- en eindpunt


Raadhuisstraat 9 te Beek

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

Tips voor onderweg

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt