Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Via Belgica lange afstandswandeling

Via Belgica lange afstandswandeling

Na tweeduizend jaar kun je de Via Belgica en haar Romeinse hoogtepunten weer bewandelen. De Romeinen stellen je nog voor een raadsel wat betreft de exacte route, maar ze hebben flink wat sporen achtergelaten. 

Tijdens deze lange afstandsroute beleef je Romeins Zuid-Limburg, zoals de Romeinse soldaten dat eeuwen geleden al deden. De Via Belgica is een oude Romeinse weg die van het Franse Boulogne sur-Mer naar het Duitse Keulen liep. 

Op die route doorkruist de Via Belgica Zuid-Limburg. Ze komt bij Maastricht Nederland binnen en verlaat Nederland weer bij Rimburg. De aanwezigheid van deze grote Romeinse weg heeft veel invloed gehad op het omringende gebied. 

Deze route is bewegwijzerd via speciale zwarte Via Belgica-bordjes. Je start bij het stationsplein in Maastricht en kunt dan via vijf trajecten van station naar station wandelen. Indien je opmerkingen hebt over de route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl. 

Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.visitzuidlimburg.nl/webshop. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.
Via Belgica lange afstandswandeling - Foto 0
Via Belgica lange afstandswandeling - Foto 1
Via Belgica lange afstandswandeling - Foto 2

Start- en eindpunt


Stationsplein te Maastricht

Soort route


Wandelroute

Afstand


69,0 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt