Detail

Via Belgica lange afstandswandeling

Na tweeduizend jaar kun je de Via Belgica en haar Romeinse hoogtepunten weer bewandelen. De Romeinen stellen je nog voor een raadsel wat betreft de exacte route, maar ze hebben flink wat sporen achtergelaten. 

Tijdens deze lange afstandsroute beleef je Romeins Zuid-Limburg, zoals de Romeinse soldaten dat eeuwen geleden al deden. De Via Belgica is een oude Romeinse weg die van het Franse Boulogne sur-Mer naar het Duitse Keulen liep. 

Op die route doorkruist de Via Belgica Zuid-Limburg. Ze komt bij Maastricht Nederland binnen en verlaat Nederland weer bij Rimburg. De aanwezigheid van deze grote Romeinse weg heeft veel invloed gehad op het omringende gebied. 

Deze route is bewegwijzerd via speciale zwarte Via Belgica-bordjes. Je start bij het stationsplein in Maastricht en kunt dan via vijf trajecten van station naar station wandelen. Koop je ticket online en reis eenvoudig met Arriva naar station Maastricht.

Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.
+6

Start- en eindpunt


Stationsplein te Maastricht

Soort route


Wandelroute

Afstand


69,0 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Wandelen over de Via Belgica

Jenneke wandelt de eerste etappe van de LAW Via Belgica van (station) Eygelshoven naar Rimburg samen met haar moeder. Het is een prachtige route met veel groen, mooie uitkijkjes én natuurlijk Romeins erfgoed. We love it!
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt