Wijngaardwandeling Meerssen Vi5

Wijngaardwandeling Meerssen Vi5

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn in Meerssen en rondom de gehuchten Raar en Waterval middels een adembenemende bewegwijzerde wijnroute van ongeveer 8 kilometer. 

Onderweg passeer je drie wijngaarden met verbluffende uitzichten en vele wijnweetjes. Met de informatieborden bij de wijngaarden maak je kennis maak met het bedrijf, terroir, de druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces. 

Struin door het Proosdijpark, bewonder de Basiliek en proef vooral een glaasje van eigen bodem op de gezellige Markt. Het startbord vind je op de P+R bij Station Meerssen, volg vanuit hier het druifsymbool. Lees hier meer informatie over de route!

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!
+1

Start- en eindpunt


Startpunt: P&R Station, Stationstraat te Meerssen

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,0 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Treinen en wijnen

Treinen en wijnen... Dat klinkt ideaal toch? Jenneke en Anne gingen voor ons op pad en ontdekten opnieuw een OV-vriendelijke wandelroute: Wijngaardwandeling Meerssen. Geniet je mee?
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt