Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Heerlijk samen fietsen in Zuid-Limburg

Ontdek de mooiste plekjes in het Zuiden van Limburg

Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de regio rijk is. Maar de meest zuidelijke provincie van Nederland is ook voor recreatieve fietsers de ideale fietsregio bij uitstek. Zuid-Limburg heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen deze heuvels. 

Plan je route!

Route plannen met fietsknooppunten

Ons fietsknooppuntennetwerk is heel eenvoudig. Je fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Verdwalen is dan ook haast onmogelijk met dit ingenieuze systeem. Op deze website kun je je eigen route online samenstellen. Je klikt simpelweg op het knooppunt waar je wilt vertrekken en stippelt vervolgens een route uit door op de knooppunten te klikken. De afstanden tussen de verschillende knooppunten worden duidelijk vermeld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het mogelijk om de uitgestippelde route uit te printen of te verzenden naar je fietscomputer. Uiteraard zijn de kaarten die bij dit fietsknooppuntennetwerk horen verkrijgbaar in onze winkels of te bestellen in de webshop.

Plan hier je eigen route

Online fietsroutes

Het Zuiden van Limburg kent veel bezienswaardigheden maar ook nog vele onbekende plekjes die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Met onze fietsroutes leer je het echte Zuid-Limburg kennen. Ook overschrijden de routes regelmatig de landsgrenzen. Wat dacht je van de ‘Drie Grenzenroute’ of de prachtige ‘Heideroute’? Of fiets je liever langs kastelen of molens? Welke route je ook kiest, elke thema fietsroute kent voldoende rustpunten waar Bourgondische gastvrijheid hoogtij viert.

Bekijk hier alle fietsroutes

Landelijke fietsroutes

LF-routes - voluit Landelijke Fietsroutes - zijn ideaal voor het plannen van je meerdaagse fietstocht. Via de LF-bordjes die gekoppeld zijn aan het knooppuntennetwerk fiets je door het Heuvelland, over uitstrekte hei, door de stad of juist langs de Maas. Met een overnachting op een leuk adres is het vakantiegevoel compleet! In Zuid-Limburg hebben we twee Lange afstandroutes. De Maasroute, aangeduid met speciale Maasroute-bordjes. En de LF 6, die van Aken naar Maastricht voert.  

Lees meer over de LF-routes.

Maasroute

Vanaf het Maastrichtse heuvellandschap tot aan Maasbracht kronkelt de Maas over ondiepe grindbanken, snelstromend en vrijwel onbevaarbaar. De Maasroute hierlangs zal je verbazen en is meer dan de moeite waard. Het traject is te volgen aan de hand van de speciale Maasroute-bordjes. De totale route van de Maasroute is natuurlijk nog vele malen langer. De Internationale Maasroute is een mooie uitdaging voor de meer of minder geoefende fietser. Vanaf het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland, kun je de Maas ontdekken zoals je nog nooit eerder gezien hebt. Ga erop uit, fiets door drie landen via in totaal 30 etappes en 1.152 km aan bewegwijzerde wegen, waarbij je langs de hele route tientallen steden, stadjes en dorpen ontdekt. 

Lees meer

Bestel nu eenvoudig via de webshop

Fiets- en E-Bikeverhuur

Ben je naar Limburg gekomen zonder fiets? Geen probleem, want er zijn meerdere fietsverhuur zaken die je graag op weg helpen. Heerlijk genieten van het Heuvelland kan ook op een E-bike. Deze elektrische versterkte fiets maakt het bedwingen van de heuvels een stuk makkelijker. De E-bike is bovendien heerlijk stil en ook nog eens milieubewust.

 

Grotbiken Valkenburg

Helm, check. Verlichting, dubbelcheck. Vlak na de start van dit onderaardse mountainbike avontuur zal je ervaren wat échte duisternis is. Samen met een gids fiets je op speciale mountainbikes door een labyrint van Limburgse Mergelgangen. Naarmate je ogen wennen aan de duisternis ontdek je de mooiste plekken van het immense doolhof en stop je met regelmaat om de bijzondere sfeer van deze mergelwereld te proeven. Ben je niet in topconditie? Geen nood. Onze zeer ervaren gidsen passen het tempo altijd aan, zodat iedereen kan genieten van dit unieke avontuur. Grotbiken in Valkenburg is uniek in Europa en het hele jaar door te reserveren.

 

Meer over grotbiken

Groenmetropool-Fietsroute

Het gebied van de 'Groenmetropool' strekt zich uit van Beringen (B) in het Westen, tot Heerlen (NL) en Düren (D) in het Oosten. Deze regio behoort tot één van de oudste steenkoolgebieden van Europa. Eeuwenlang werd het landschap beheerst door de steenkoolindustrie. Maar zelfs ná dit kolentijdperk blijkt dit gebied grenzeloos te zijn. Om de saamhorigheid binnen de 'Groenmetropool' te benadrukken is er een recreatieve fietsroute ontwikkeld die meer dan 70 bezienswaardigheden en natuur- en recreatiegebieden met elkaar verbinden.

Lees meer

Vanaf de Vennbahn naar Zuid-Limburg

De Vennbahn is één van de langste fietspaden langs voormalige spoorlijnen in Europa en voert je vanaf Luxemburg (Troisvierges) richting het Duitse Aken. Je zit dan slechts een steenworp afstand van de Zuid-Limburgse grens. Het 125 km lange tracé van de Vennbahn heeft een gemiddelde stijging van slechts 2%. Dit zorgt ervoor dat fietsers volop de kans hebben om de natuur en de verhalen rondom de Vennbahn te beleven. Vanaf Aken kun je via de LF6-fietsroute vervolgens heel eenvoudig doorfietsen richting Maastricht.

Ontdek de Vennbahn

Nog meer fietsplezier in Zuid-Limburg...

Terrasjes

Ben je onderweg met de fiets in Zuid-Limburg, dan moet je echt even afstappen voor de allerlekkerste vlaai uit de regio. Geniet ook nog eens van een prachtig uitzicht!

Bourgondisch genieten

Tips onderweg

Birgit
Birgit Visit Zuid-Limburg Shop Heerlen

Fietsen in Parkstad-Limburg herinnert aan vervlogen tijden van mijnbouw. Via onze Parkstad-Limburgroute fiets je dwars door Heerlen en ga je op zoek naar sporen van het zwarte goud en het natuurlijke verloop van stedelijk naar landelijk. Veel fietsplezier!

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website