Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Mountainbiken
in Zuid-Limburg

MTB-paradijs voor thrillseekers, profs en rookies

Je technische skills verbeteren in een bike park, jezelf overwinnen op de langste en steilste hellingen van Nederland, je even die prof voelen op een NK-route en dan lekker uitrusten bij een trailhub… In Zuid-Limburg leef je je als mountainbiker uit op het 500 kilometer lange MTB-routenetwerk. Hier kom je van alles tegen: de meest uitdagende trails, routes die je alleen al fietst voor de uitzichten en routes voor beginners of om met je gezin te fietsen.

Voorpret: het indrukwekkende MTB-routenetwerk

Een netwerk van meer dan 500 kilometer mountainbikeroutes ligt voor je klaar in Zuid-Limburg. De paden en bike parks zijn met kennis uitgezet en worden met liefde onderhouden, zodat jij je helemaal kunt uitleven op jouw mountainbike. Ga op pad!

Ontdek de Zuid-Limburgse MTB trails!

De 22 MTB-routes zijn door middel van verbindingstrajecten met elkaar verbonden. Dit geeft je de mogelijkheid om het hele Heuvelland per MTB te verkennen. 

Visit Zuid Limburg Zuid Limburgse Mtb Brochure Met

Geheel vernieuwde MTB-routekaart

Iedere mountainbiker in Zuid-Limburg zou ‘m moeten hebben: dé MTB-routekaart van Visit Zuid-Limburg. In de geheel vernieuwde routekaart vind je de laatste updates van álle mountainbikeroutes inclusief een uitneembare overzichtskaart, classificering, specificaties, beschrijvingen en handige tips voor als je met je mountainbike op pad gaat in Zuid-Limburg. Deze ultieme must have krijg je in onze webshop.

Vind jouw trailhub

Na al je inspanningen op je mountainbike kun je niet wachten om een pauze te nemen. Bij deze ondernemers bestel je een verfrissend drankje of lekkere lunch zonder je te hoeven schamen voor je modderspetters. Ook kun je je er douchen en sommige accommodaties zijn ideaal om als mountainbiker te logeren, zodat je de volgende dag weer fris verder kan.

Toertochten & clinics

Voor mountainbikers wordt er van alles georganiseerd in Zuid-Limburg. Door het hele jaar zijn er toertochten, zoals Limburgs Mooiste, de Mergel Heuvelland 2-daagse en de Bart Brentjens Challenge. Wanneer je wilt, kun je je eigen skills verbeteren’, bijvoorbeeld tijdens een mountainbikeclinic, op een elektrische mountainbike of een driedaagse mountainbikevakantie.

Foto Bart2

Bart Brentjens - Olympisch en Nederlands kampioen MTB

"De goed onderhouden mountainbikeroutes in Zuid-Limburg bieden alles wat ik nodig heb voor een uitdagende rit. Steile hellingen en technische afdalingen in een prachtig landschap. Dit gebied is een paradijs voor elke mountainbiker!"

Mosa Ebike Tours

Een MTB huren?

Je MTB thuis gelaten? Geen probleem! Het hele jaar door kun je bij verschillende verhuurbedrijven een MTB huren in alle vormen en maten. Bekijk het aanbod, haal hem op of laat hem bezorgen op je vakantieadres. Veel fietsplezier!