Mountainbiken
in Zuid-Limburg

MTB-paradijs voor thrillseekers, profs en rookies

Je technische skills verbeteren in een bike park, jezelf overwinnen op de langste en steilste hellingen van Nederland, je even die prof voelen op een NK-route en dan lekker uitrusten bij een trailhub… In Zuid-Limburg leef je je als mountainbiker uit op het 500 kilometer lange MTB-routenetwerk. Hier kom je van alles tegen: de meest uitdagende trails, routes die je alleen al fietst voor de uitzichten en routes voor beginners of om met je gezin te fietsen.

Voorpret: het indrukwekkende MTB-routenetwerk

Een netwerk van meer dan 500 kilometer mountainbikeroutes ligt voor je klaar in Zuid-Limburg. De paden en bike parks zijn met kennis uitgezet en worden met liefde onderhouden, zodat jij je helemaal kunt uitleven op jouw mountainbike. Ga op pad!

Ontdek de Zuid-Limburgse MTB trails!

De 22 MTB-routes zijn door middel van verbindingstrajecten met elkaar verbonden. Dit geeft je de mogelijkheid om het hele Heuvelland per MTB te verkennen. 

Bestel in onze webshop

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

#samenopweg

Wat doe je als wielrenner als je langs een groep wandelaars fietst? #samenopweg zet zich in om Zuid-Limburg leefbaar te houden voor zowel toeristen als bewoners. Ontdek wat jij kan doen om een positieve invloed achter te laten op het wonen, werken en recreëren in de regio. Weet jij hoe je je steentje kan bijdragen?

Pumptrack Watersley

De 330 meter pumptrack is een aaneengeschakelde asfaltbaan bestaande uit verschillende bulten en kombochten waar je kunt leren om je balans te verbeteren, maar ook je snelheid en momentum op te bouwen door middel van het gebruiken van je armen en benen.

Welke route kies jij?

Dé ultieme MTB uitdaging

De Limburg200 route is meer dan 200 km mountainbiken over de allerbeste paden in Zuid-Limburg. Zo kun je als ervaren MTB'er extra lang genieten van jouw voorliefde voor onverharde paden en trails. 

Bart Brentjens - Olympisch en Nederlands kampioen MTB

"De goed onderhouden mountainbikeroutes in Zuid-Limburg bieden alles wat ik nodig heb voor een uitdagende rit. Steile hellingen en technische afdalingen in een prachtig landschap. Dit gebied is een paradijs voor elke mountainbiker!"

Toertochten & clinics

Voor mountainbikers wordt er van alles georganiseerd in Zuid-Limburg. Door het hele jaar zijn er toertochten, zoals Limburgs Mooiste, de Mergel Heuvelland 2-daagse en de Bart Brentjens Challenge. Wanneer je wilt, kun je je eigen skills verbeteren’, bijvoorbeeld tijdens een mountainbikeclinic, op een elektrische mountainbike of een driedaagse mountainbikevakantie.

Een MTB huren?

Je MTB thuis gelaten? Geen probleem! Het hele jaar door kun je bij verschillende verhuurbedrijven een MTB huren in alle vormen en maten. Bekijk het aanbod, haal hem op of laat hem bezorgen op je vakantieadres. Veel fietsplezier!

Vind jouw trailhub

Na al je inspanningen op je mountainbike kun je niet wachten om een pauze te nemen. Bij deze ondernemers bestel je een verfrissend drankje of lekkere lunch zonder je te hoeven schamen voor je modderspetters. Ook kun je je er douchen en sommige accommodaties zijn ideaal om als mountainbiker te logeren, zodat je de volgende dag weer fris verder kan.

#mtbparadijs

Ga jij Zuid-Limburg door crossen op je MTB? Deel jouw uitdagendste MTB-moment met ons via #visitzuidlimburg of @visitzuidlimburg