Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Cultuur & spiritualiteit

Spiritualiteit komt tot leven in cultuur Bekijk video

Cultuur en spiritualiteit zijn aan elkaar verbonden. En dat wordt in tal van musea, galerieën en exposities in Zuid-Limburg op bijzondere wijze samengebracht. Denk bij cultuur aan alles wat je denkt, doet en hebt. Je gebruiken en gewoonten, normen en waarden, voorwerpen en vormen van expressie. Spiritualiteit staat voor de manier waarop je in het leven staat. De geest van waaruit je doet wat je doet. Om je spiritualiteit te uiten of te ontdekken kun je gebruik maken van cultuur; van kunst, muziek of literatuur. Laat je in Zuid-Limburg inspireren door een verrassende en eigentijdse combinatie tussen historie, religie en hedendaagse kunst!

Top 5 cultuur & spiritualiteit

1

Clemensdomein

Het Clemensdomein is een plek met een hoge cultuurhistorische waarde en is uitgeroepen tot de meest spirituele plek van Nederland. Het Clemensdomein omvat het monumentale Clemenskerkje, de Lourdesgrot, het Grafmonument van de baron en barones de Negri, het Bezoekerspaviljoen en het park is gedeeltelijk omgeven door een kloostermuur!

Lees meer
2

Museum Vaals

Museum Vaals is een spraakmakend museum in een voormalige kloosterkapel, waar gasten overweldigend omringd worden door ruim 200 kerkbeelden van 1 tot 3,5 m. hoog gecombineerd met hedendaagse kunst. Iedere bezoeker ontvangt informatie over de betekenis van de eigen voornaam en de persoonlijke patroonheilige.

Lees meer
3

Savelbergklooster

Het Savelbergmuseum is een klein museum met een bijzonder verhaal. Het is gevestigd in het voormalige Savelbergklooster van de congregatie De Kleine Zusters van de Heilige Joseph. Na een grondige restauratie is het oude klooster opengesteld voor publiek. Nu kunt u er genieten van de vaste tentoonstelling 'Een leven lang', over de unieke levens van de Zusters die zich altijd hebben ingespannen voor hulpbehoevenden.Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen én worden er regelmatig culturele activiteiten georganiseerd.

lees meer
4

Buitenplaats Kasteel Wijlre

Midden in het arcadische landschap van Zuid-Limburg ligt kasteel Wijlre - al drie en een halve eeuw op de juiste plek. Met een geschiedenis die teruggaat tot de twaalfde eeuw, toen hier ooit een waterburcht zich weerde. Buitenplaats Kasteel Wijlre is geopend voor publiek tijdens tentoon­stellingen en voor groepen op afspraak. 

Lees meer
5

Madama Art & Consultancy

In Maria Hoop is huize ’Paradama Da Esperanza’ met een parkachtige tuin, groot atelier en ontvangst/concertruimte gesitueerd. Op aanvraag/afspraak kunt je schilderen met professioneel kunstenares Madama.

Lees meer

Meer over wellness & onthaasten in Zuid-Limburg

Kunst in Valkenburg (KIV) is een unieke kunstexpositie. Traditioneel vindt KIV plaats in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk. KiV is bij kunst minnenden inmiddels een begrip geworden. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website