Detail

Langs de Zuid-Limburgse basilieken - Meerssen

Zuid-Limburg kent een rijke religieuze geschiedenis. Je hoeft dan ook niet lang te zoeken naar religieus erfgoed. Extra speciaal zijn de basilieken: kerken die een eretitel hebben gekregen vanwege hun bijzondere verleden of functie. Deze pelgrimsfietstocht voert je langs de basiliek van Meerssen en ander bijzonder religieus erfgoed, waaronder de Hervormde kerk in Urmond gelegen langs de Maas. Ook fiets je over de beklinkerde straten van Elsloo, het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stilgestaan! Meer Zuid-Limburgse basilieken ontdekken? Fiets dan ook de route langs de basilieken van Sittard en Susteren.

Zijn de deuren van de basiliek of kerkjes gesloten? Niet getreurd! Scan de QR-code op het bordje van de kerk en neem een kijkje binnen met de 360-gradentour of beluister de bijzondere verhalen van de gratis audiotour.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsroute langs de basilieken Meerssen

Deze fietsroute van 47,9 km voert je deels over het Jacobspad langs de basiliek van Meerssen en ander bijzonder religieus erfgoed in Zuid-Limburg. Onderweg geniet je van het prachtige landschap en fiets je langs de Maas.
+1

Start- en eindpunt


Markt in Meerssen

Soort route


Fietsroute

Afstand


47,9 km

Knooppuntenlijst


105 - 19 - 20 - 21 - 22 - 113 - 114 - 38 - 40 - 110 - 29 - 82 - 80 - 81 - 41 - 43 - 45 - 78 - 77 - 18 - 19 - 105

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt