Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Koepelschildering Klooster Wittem

Onder de heiligenhemel

Slapen in religieus erfgoed

Heb je ooit al eens geslapen in een oud klooster? In Zuid-Limburg ontbreekt het niet aan bijzondere verblijven om de nacht door te brengen. Zo kun je de ogen toedoen op verschillende plekken die zijn getekend door het religieuze verleden van de regio.

5x verblijven in religieus erfgoed

Refugio in Houthem buitenkant gebouw

Alleen voor echte pelgrims

Onderweg naar Santiago de Compostela? Op vertoon van je pelgrimspaspoort kun je een nachtje verblijven in de ‘refugio’ van Houthem-St. Gerlach. 

Restaurant Terworm Kasteel Eten

Eten in religieus erfgoed

In Zuid-Limburg gaan de verschillende tradities waar de regio bekend om staat goed hand in hand. Deze restaurants en brasserieën verbinden allemaal het religieuze verleden met de bourgondische sferen waar de regio zo rijk aan is. Lunchen in een oude abdij of luxe dineren in een klooster, in Zuid-Limburg kan het allemaal.