Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

De Kluis op de Sjaasberg

De Kluis op de Sjaasberg

Bovenin het bos tussen Valkenburg en Walem, op de Sjaasberg, ligt een tot de verbeelding sprekende kluizenaarswoning met kapel. Het is ooit gebouwd door de toenmalige kasteelheer van Schaloen. 

Al sinds 1688 tot 1930 hebben hier kluizenaars gewoond, wel zestien verschillende. Elk droegen ze op hun eigen wijze een bijdrage aan dit mysterieuze monument. Naast de woning en de kapel staan dertien kruiswegstaties in een kring. 

Naar deze plek vindt sinds 1758 een bedevaart plaats, steeds op de laatste zondag van juni: de Sjaasbergergank. Deze traditie is UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland. 

Boven op de Sjaasberg heb je bovendien een geweldig uitzicht over het Geuldal.
De Kluis op de Sjaasberg - Foto 0
De Kluis op de Sjaasberg - Foto 1
De Kluis op de Sjaasberg - Foto 2
De Kluis op de Sjaasberg - Foto 3

Openingstijden en tarieven


   

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar De Kluis op de Sjaasberg. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!