Detail

Langs de Zuid-Limburgse basilieken - Sittard & Susteren

Zuid-Limburg kent een rijke religieuze geschiedenis. Je hoeft dan ook niet lang te zoeken naar religieus erfgoed. Extra speciaal zijn de basilieken: kerken die een eretitel hebben gekregen vanwege hun bijzondere verleden of functie. Deze pelgrimsfietstocht voert je langs de Basilieken van Sittard en Susteren en ander religieus erfgoed, zoals het Oude Salviuskerkje en het bijzondere Clemensdomein. Tijdens de route fiets je ook door de Duitse gemeente Selfkant, waar je de Sint-Nicolaaskerk kunt bezoeken. Meer Zuid-Limburgse basilieken ontdekken? Fiets dan ook de route langs de basiliek van Meerssen. 

Zijn de deuren van de basilieken of kerk gesloten? Niet getreurd! Scan de QR-code op het bordje van de kerk en neem een kijkje binnen met de 360-gradentour of beluister de bijzondere verhalen van de gratis audiotour.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsroute langs de basilieken Sittard-Susteren

Deze pelgrimsfietstocht voert je in 54,7 kilometer langs de basilieken van Sittard en Susteren en ander bijzonder religieus erfgoed. Je fietst ook door de Duitse gemeente Selfkant en langs het Clemensdomein.
+1

Start- en eindpunt


Paardestraat te Sittard

Soort route


Fietsroute

Afstand


54,7 km

Knooppuntenlijst


34 - 23 - 16 - 20 - 42 - 18 - 41 - 31 - 46 - 39 - 45 - 64 - 75 - 63 - 97 - 60 - 28 - 91 - 52 - 66 - 65 - 69 - 32 - 34

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt