Detail

Cisterciënserabdij Lilbosch

Abdij Lilbosch, gesticht in 1883, is een abdij van zogeheten cisterciënzer monniken, beter bekend onder de naam ‘trappisten’. Dit monnikenleven volgt de Regel van Benedictus en legt daarbij eigen accenten. 

Het is in wezen een gemeenschappelijk beschouwend leven, waarin gebed, stilte, soberheid en liefde centraal staan, om uiteindelijk één te kunnen worden met God. 

Een monnik leeft weliswaar in besloten afzondering, toch mag zijn leven een teken van hoop zijn voor andere mensen, die zich in de huidige samenleving vaak opgejaagd en verdrukt kunnen voelen. 

Een klooster is dan ook een plek om, al dan niet tijdelijk, te ontsnappen aan deze waan van de dag. Vele broeders gingen je al voor, maar bij Abdij Lilbosch is het nog steeds mogelijk om de rust op te zoeken en er zelfs te logeren. 

Heb je behoefte om even afstand te nemen van het snelle leven? De abdij opent graag haar poort voor gasten die zich willen bezinnen en zoeken naar een stukje levensverdieping en stilte. 

De monniken in Klooster Lilbosch zijn ook de grondleggers van Livar, het Limburgs kloostervarken. De natuurlijke levenswijze en voeding van de dieren staan garant voor een bijzondere vleessoort die inmiddels een naam heeft opgebouwd. 

De boerderij is nog steeds verbonden aan de abdij en rondleidingen op afspraak zijn mogelijk.

Abdij Lilbosch is een van de verwonderlocaties op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kunnen meer dan 30 locaties digitaal worden bezocht wanneer ze niet geopend zijn voor publiek. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Cisterciënserabdij Lilbosch. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!