Wandelen
door de bossen

Uitzicht: bladerdek met zonnestralen

In Zuid-Limburg vind je de mooiste bossen van het land. Het hoogteverschil maakt het verschil: de steile hellingbossen met holle wegen zijn uniek. Open stukken trakteren je op geweldige uitzichten. De weelderige flora en fauna in de vochtige bronbossen zijn ook een lust voor het oog. Met onze routes door de bossen ontdek je het allemaal!

Top 6 onontdekte bossen in Zuid-Limburg

⟶ Blog van Wandelboswachter Ellen

Schinveldse Bossen

Ook de Schinveldse Bossen zijn prachtig om te genieten van een boswandeling. Wandelboswachter Ellen ging alvast voor je op pad en liep de vijf-sterren-route! Ze spotte Schotse Hooglanders en bezocht het bovenmeer en Nonke Buusjke. Lees je mee? 

Lees verder

Tip!

Ingendael staat bekend om de soortenrijke kalkgraslanden, maar steek de Geul eens over en ontdek het bos. Aan de rand van het bos ligt de Meertensgroeve, een krater in het landschap waar geiten grazen.

Geniet van de unieke natuur in Zuid-Limburg

In de Zuid-Limburgse bossen tref je een bruisend dieren- en plantenrijk aan! Als je weet waar je op moet letten, kun je steeds meer sporen herkennen. Ga op pad in de bossen en bewonder de unieke natuur van Zuid-Limburg. 

Meer wandelen in Zuid-Limburg

#visitzuidlimburg

Genieten van meer prachtige bossen? Volg ons op Instagram via @visitzuidlimburg en deel mee met #visitzuidlimburg