De modderigste onverharde wandelroutes

Regenlaarzen aan en gaan!

In Zuid-Limburg betekent onverhard wandelen: onvervalste ‘pratsj’! Zeker wanneer het hard geregend heeft. Trek je regenlaarzen aan en stamp tijdens deze 10 onverharde wandelingen mee door de Zuid-Limburgse modder langs de oevers van rivieren en beken, door het bos of door drassige weilanden.

Top 10 pratsj-wandelingen

Liever droge voeten?

Heb je geen zin om te glibberen en glijden tijdens je wandeling? Er zijn meer dan genoeg mooie wandelingen die je enkel over verharde paden voeren. Ook tijdens deze routes geniet je van de Zuid-Limburgse natuurpracht die je gewend bent. 

Trappen door de pratsj!

Ben je er (letterlijk) niet vies van om op je mountainbike op avontuur te gaan door de pratsj in de Zuid-Limburgse heuvels? Dan wachten er 26 mountainbike routes op je! Het 500 kilometerlange MTB-routenetwerk is geschikt voor iedere mountainbiker.

⟶ Blog van Wiel Beijer

Over pratsj

Al pratsjend maak je pratsj. Het zou zo een Zuid-Limburgs gezegde kunnen zijn. Onze vruchtbare lössgrond houdt het water goed vast en verandert bij veel regen in pratsj. Pratsj hoort bij de Zuid-Limburgse cultuur. Wiel vertelt er alles over en geeft tips in zijn blog.

Meer over pratsj?

Dit vind je vast ook leuk!