Amstel Gold Race 18 april

Zondag 18 april is de Amstel Gold Race. Houd rekening met verkeersmaatregelen rondom Valkenburg, Geulhem, Bemelen en Berg en Terblijt. Het parcours is afgesloten en niet toegankelijk voor publiek. Bekijk de details.

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.

Lange AfstandsWandeling RivierPark Maasvallei

Lange AfstandsWandeling RivierPark Maasvallei

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het nieuwe grensoverschrijdend (toeristisch recreatief) natuurgebied Rivierpark Maasvallei zelf via deze meerdaagse wandeling. Ook de gemeente Sittard-Geleen bevind zich voor een deel in het RivierPark Maasvallei, zoals de vissersplaatjes Grevenbicht en Obbicht. Vanuit Sittard is er een speciale aanlooproute route waarmee je midden in het RivierPark uit komt. Start de LAW RivierPark Maasvallei dus vanuit Sittard en sluit deze af op de historische markt voor een hapje en drankje. Starten kan vanaf meerdere plaatsen. Kom je met de auto parkeer dan direct onder de markt, of bij Kasteel Limbricht en start daar je route. Kom je met de trein, dan kun je starten vanaf het treinstation in Sittard.

Start- en eindpunt


Historische markt te Sittard

Soort route


Wandelroute

Afstand


160,5 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt