Hup, wandelschoenen aan en gaan!

Let op Limburg, wij komen eraan

Wat is er nu leuker om het prachtige Zuid-Limburg al wandelend te ontdekken? Nou, het is nóg toffer als er langs de route van alles voor kinderen te doen is en te beleven valt. Ja-haaa! Hoor je die stemmetjes al overslaan van plezier? Met deze 10 op-en-top kidsproof routes lopen jullie mooi in pas en is iedereen in z’n sas!

10 kidsproof wandelroutes voor instant happiness

1

Middeleeuwse avonturen

Wandel samen met het hele gezin over de spannende paadjes en bewonder de indrukwekkende Voerendaalse kastelen. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour en speurtocht dieper in het Middeleeuws verleden.

Groep trotseert diepe waterplas bij het blotevoetenpad in Brunssum
2

Blote Voetenpark

Trek je schoenen en sokken uit en loop door de modder en waterplassen. Bij het Blote Voetenpark in Brunssum beleef je de natuur tot in je tenen! Voor de echte avonturier zijn er ook hindernisbanen en andere spannende activiteiten te doen.

Uitzicht op een herfstlandschap in het Heuvelland
3

Familiewandeling voor kleine speurneuzen

Wandel samen met je familie deze speurwandeling door het heuvelland. Naast het prachtige uitzicht is er ook een spannende speurtocht te doen.

Twee blonde meisjes zitten in het gras en ruiken aan een bloem, met op de achtergrond het limburgse heuvelland.
4

Kids Safari

Een ontdekkingstocht langs sporen, insecten, fossielen en Kunradersteen, speciaal voor kinderen t/m 12 jaar. Pas op: op deze safari vind je misschien wel sporen van haaien! Echt waar, want Zuid-Limburg was vroeger een tropische zee. Ga je mee op zoek!

Een jongetje eet een heel groot ijsje met extra slagroom op een hoorntje
5

Gulp-route in Slenaken

Met een lekker ijsje in het vooruitzicht wandelt het een stuk fijner, zeker voor kinderen! Onderweg kunnen ze lekker ravotten bij de Gulp en zoeken naar bijzondere dieren en planten. Geniet daarna van het overheerlijke ijs bij de Helenahoeve. 

Jongetje ligt in het gras tussen de bladeren met een verrekijker

Wandelen & spel in één!

Al wandelend door Valkenburg probeer je met hulp van een politiedossier een moord op te lossen. Bezoek belangrijke locaties, check alibi’s en inspecteer de plaats delict. Zonder begeleiding, altijd beschikbaar.

Meisje kijkt door welkomstornament met kabouter
6

Ommetje Kabouterbos Mariahoop

Kun jij alle kabouters en hun huisjes vinden? Scan onderweg de QR-codes, die wijzen je de weg. Een speelse en mooie route voor iedereen vanaf 3 jaar! 

Gezin balanceert op dikke houten palen in het water
7

Adventure Valley Trail

Houden jullie van een uitdaging tijdens de familiewandeling? Tijdens deze trail kun je onderweg spelen, sporten en even op adem komen als je geniet van het prachtige uitzicht op de mijnstreek onderaan de Wilhelminaberg! 

Natuurstenen grenspaal met daarachter de wapperende vlaggen van Duitsland, Nederland en België
8

Drielandenpunt SBB38 Vaals

In het prachtige Vaals waan je je in het buitenland. Dat is geen wonder: in een enkele stap ben je in Duitsland of België. Wandel met spectaculaire uitzichten en dwaal door het labyrint

9

Schutterspark Gele route BR1 Brunssum - mindervalide proof!

Deze (mindervalide) wandeling leidt je dwars door een groot bebost natuurgebied met verschillende recreatieve voorzieningen.

Herfst in het kelmonderbos, bomen in de schaduw met zonnestralen
10

Kelmonderbos-route

De Kelmonderbosroute voert je door het prachtige gebied rondom Kelmond en Klein-Genhout. Deze route is voor de echte doorzetters, want je bent 8,1 km aan de wandel. Onderweg kun je verschillende kabouterdeurtjes met kabouters vinden. Ontdek jij ze allemaal?

Uitzicht Op Kasteel Schaloen in het groen met een laagstaande zon

Fietsen langs paradijstuinen

Liever eens een dagje fietsen met de kids? In de kasteeltuinen, landschapsparken, Engelse tuin en Franse baroktuin onderweg op de fietsroute 'Langs buitengoederen vol verhalen' kunnen de kids urenlang op ontdekking. 

Gezin in hangmat kijkt naar het uitzicht op een zonnige dag

Picknick pauze-time!

Van al dat wandelen en spelen krijg je honger. Tijd voor pauze! Met een picknickmand vol lekkers neerploffen op een deken of bankje middenin de natuur klinkt dan hemels, toch? Kun je daarna weer energiek door.

Lees verder

Instant happiness

⟶ Blog van Laura
Logo Visit Zuid-Limburg Moeder en kinderen zitten in een boom in de Brunssummerheide

Laura’s kidspanel bezoekt… de Brunssummerheide

Laura stapt – met de stevige wandelschoenen aan- samen met Allison en Dewi de wijde Brunssumse heide in. Ze lopen door de bosrijke natuur en ‘het lijkt wel of we in the Lion King zitten’. En kijk daar, op het einde een toffe speeltuin! Zie je ook de Lion King gelijkenis?

Lees verder!

#instanthappiness

Zijn de kids en jij helemaal in de sas in wandelpas? Dan deel die happy selfie via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.