Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

De mooiste wandelroutes
in Zuid-Limburg

Wandelschoenen aan en gaan!

Samen genieten van de natuur? Zuid-Limburg kent diverse natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Bekijk de 5 populairste wandelroutes van dit moment. Ontdek de kastelen in het Geuldal of verken de historische straten van Eijsden of Vaals. Ook de Schinveldse bossen zijn een prachtige parel, net als het heidegebied Brunssummerheide.

 

Top 5 wandelhotspots van Zuid-Limburg

Een greep uit onze wandelingen

Tips van locals

Ga mee op pad met onze wandelbloggers- en vloggers. Eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden. Laat je inspireren door onze locals.

De leukste wandelboekjes!

Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul

Beleef de mergelarchitectuur, de natuur en de vestingstad Valkenburg. De naam ‘Hoogtewandeling’ geeft het al enigszins weg: de route brengt je langs de steilranden rond de kern.

Street Art Route Heerlen

Heerlen is een openluchtmuseum met achter elke muurschildering een verhaal. Ga op ontdekkingstocht met deze street art route, die voert langs speciaal geselecteerde murals die een uitstekend beeld geven van de Mural-hoofdstad van Nederland.

Stadswandeling Sittard

Verken de historische binnenstad van een van de oudste steden van Nederland, Sittard! Je loopt niet alleen de prachtige route, maar ontdekt onderweg ook interessante weetjes en bijzondere verhalen.

Meer wandelen in Zuid-Limburg