Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

De mooiste wandelroutes
in Zuid-Limburg

Wandelschoenen aan en gaan!

Tijdens het wandelen in Zuid-Limburg ontdek je om elke hoek weer iets nieuws. Het landschap is zo afwisselend, dat je eigenlijk nooit uitgewandeld raakt. Wandel door hellingbossen met holle wegen, uitgestrekte heide, langs de Maas of de meanderende Geul of maak eens een ommetje door een park. Overal kan er zomaar een prachtig uitzicht voor je opdoemen.

Top 5 wandelhotspots van Zuid-Limburg

Een greep uit onze wandelingen

Tips van locals

Ga mee op pad met onze wandelbloggers- en vloggers. Eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden. Laat je inspireren door onze locals.

De leukste wandelboekjes!

Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul

Beleef de mergelarchitectuur, de natuur en de vestingstad Valkenburg. De naam ‘Hoogtewandeling’ geeft het al enigszins weg: de route brengt je langs de steilranden rond de kern.

Street Art Route Heerlen

Heerlen is een openluchtmuseum met achter elke muurschildering een verhaal. Ga op ontdekkingstocht met deze street art route, die voert langs speciaal geselecteerde murals die een uitstekend beeld geven van de Mural-hoofdstad van Nederland.

Stadswandeling Sittard

Verken de historische binnenstad van een van de oudste steden van Nederland, Sittard! Je loopt niet alleen de prachtige route, maar ontdekt onderweg ook interessante weetjes en bijzondere verhalen.

Meer wandelen in Zuid-Limburg