Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Ontdek de leukste routes in Zuid-Limburg

Samen genieten van de natuur

Zuid-Limburg kent diverse natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Met onze tientallen wandelroutes leer je al deze pareltjes kennen en ontdek je het echte Zuid-Limburg. Onderstaand vind je de 5 populairste wandelroutes van dit moment. Ontdek de kastelen in het Geuldal of verken je liever de historische straten van Eijsden of Vaals? Ook de schinveldse bossen zijn een onontdekte parel die graag ontdekt wil worden net als het heidegebied Brunssummerheide. Welke route je ook kiest, elke wandelroute kent voldoende gelegenheden waar Bourgondische gastvrijheid hoogtij viert.

Top 5 populaire routes

Kastelen in het Geuldal

Valkenburg vormt het decor van deze prachtige wandelroute. Onderweg passeert onder andere Kasteel Schaloen, Kasteel Genhoes en Kasteel Oost. Je kunt 6 km lang genieten van een variatie aan natuur en cultuur in het Geuldal.

Bekijk de route

5 sterren voor Schinveld

In het noordoosten van Zuid-Limburg, pal tegen de grens van Duitsland aan, bevinden zich de Schinveldse Bossen. De Schinveldse Bossen zijn een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Om de bezoekers kennis te laten maken met de Schinveldse Bossen is een bijzonder fraaie 5-sterren wandelroute ontwikkeld die zeker de moeite waard is van het ontdekken.

Bekijk de route

Historische stadswandeling Vaals

Via deze route leer je het prachtige centrum van het grensstadje Vaals beter kennen. Statige gebouwen, kasteel Bloemendal en het prachtige nieuw aangelegde Julianaplein liggen op de route. Het is ook mogelijk om de route uit te breiden richting het Drielandenpunt. Ontdek de internationale flair van dit unieke dorpje tijdens deze verrassende wandeling. In het centrum van Vaals of op het Drielandenpunt zijn genoeg horecagelegenheden te vinden voor een lekker kopje koffie.

Bekijk de route

Cultuurroute Eijsden-Margraten

Wandelen door Eijsden-Margraten betekent genieten van het beschermd dorpsgezicht in Eijsden en bijbehorende kerkdorpen. De gemeente Eijsden-Margraten is in 2015 uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar.

Bekijk de route

Ontdek de Brunssummerheide

Deze route van Natuurmonumenten voert je door het prachtige gebied van de Brunssummerheide. Geologische activiteiten uit het verleden hebben er toe geleid dat dit gebied zich heeft ontwikkeld tot een veelzijdig natuurgebied waar bossen, heidevelden, beeklopen, vennen en zandvlakten het landschap bepalen. De kern van de heide wordt gevormd door het bronnengebied van de Rode Beek, waar hoogveenvorming optreedt. Zowel op de heidevelden als in de bossen komen enkele vennen voor. Bij de horecagelegenheid is een heerlijk kopje koffie te verkrijgen.

Bekijk de route

Bestel nu eenvoudig via de webshop

Nog meer wandelplezier

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website