Twee vrouwen wandelen lachend door het landschap van Zuid-Limburg op een lichtbewolkte dag

De mooiste wandelroutes
in Zuid-Limburg

Wandelschoenen aan en gaan!

Samen genieten van de natuur? Zuid-Limburg kent diverse natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Bekijk de 5 populairste wandelroutes van dit moment. Ontdek de kastelen in het Geuldal of verken de historische straten van Eijsden of Vaals. Ook de Schinveldse bossen zijn een prachtige parel, net als het heidegebied Brunssummerheide.

 

Top 5 wandelhotspots van Zuid-Limburg

Een greep uit onze wandelingen

Jenneke op bankje tijdens wandeling

Tips van locals

Ga mee op pad met onze wandelbloggers- en vloggers. Eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden. Laat je inspireren door onze locals.

De leukste wandelboekjes!

Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul

Beleef de mergelarchitectuur, de natuur en de vestingstad Valkenburg. De naam ‘Hoogtewandeling’ geeft het al enigszins weg: de route brengt je langs de steilranden rond de kern.

Street Art Route Heerlen

Heerlen is een openluchtmuseum met achter elke muurschildering een verhaal. Ga op ontdekkingstocht met deze street art route, die voert langs speciaal geselecteerde murals die een uitstekend beeld geven van de Mural-hoofdstad van Nederland.

Stadswandeling Sittard

Verken de historische binnenstad van een van de oudste steden van Nederland, Sittard! Je loopt niet alleen de prachtige route, maar ontdekt onderweg ook interessante weetjes en bijzondere verhalen.
Uitzicht over heide met liggende Schotse hooglanders

Natuur transferium

In Zuid-Limburg liggen verschillende natuurtransferia. Hier kun je als bezoeker de auto parkeren en vervolgens je reis voorzetten per fiets of wandelend. Route-informatie is hier volop aanwezig! 

Meer wandelen in Zuid-Limburg