Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Parken & Tuinen

Prachtige groene rustpunten

Wij durven stellig te beweren dat de natuurrijke omgeving van Zuid-Limburg het mooiste stukje van Nederland is. Ben je nog niet overtuigd? Kom dan zelf een blik werpen op de glooiende heuvels, de prachtige vergezichten, de unieke holle wegen, de spectaculaire plateaus en de ongerepte bosgebieden. Ook de aangelegde ‘natuur’ zoals de parken en tuinen zijn zeker een bezoek waard. Beleef bijvoorbeeld de hele wereld in één dag in de Wereldtuinen van Mondo Verde in Landgraaf. Duik in de geschiedenis door een van de kasteeltuinen te bezoeken of kom thee drinken in een echte Engelse theetuin.

De mooiste parken en tuinen

Kasteeltuin Oud Valkenburg

Een oase van groen, een harmonie van geuren en kleuren, een uniek gebied in een monumentale omgeving. Ooit was het de tuin van kasteel Schaloen. Nu een combinatie van heemtuin en kruidentuin, samen met de watermolen vormen zij de drie elementen van de kasteeltuin Oud-Valkenburg, een kostbaar erfgoed waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan.

Lees meer

Proosdijpark Meerssen

Het Proosdijpark , met vijver een eeuwenoude bomen, is ontworpen door tuinarchitect Lambert Freiherr von Fisenne. Hij veranderde de eerdere Franse tuin naar de mode van de tijd in een Engels landschapspark. Het park is aangemerkt als een gebied met een zeer hoge archeologische waarde.

Lees meer

Botanische Tuin Kerkrade

De tuin is in 1939 ontworpen door de tuinarchitect John Bergmans in opdracht van het Fonds voor Sociale Instellingen van de Staatsmijnen ten behoeve van de mijnwerkers. Bergmans ontwierp de tuin in de stijl van een Engelse landschapstuin. Inmiddels is de tuin een internationaal erkende Botanische Tuin met meer dan 3000 verschillende planten en is lid van de Stichting Nationale Plantencollectie. Het ontwerp is ook een Rijksmonument.
Lees meer

Wereldtuinen Mondo Verde

De Wereldtuinen van Mondo Verde zijn uniek voor Europa. Hier bezoek je de mooiste plekjes van de wereld in een dag! In de wereldtuinen begint je wereldreis in de tropen met haar kleurrijke jungle en daarna reis je door Europa waar je onder meer de grootste vogelvoliere van Europa ziet. Ook reis je van de Russische bossen naar de woestijn en zie je het indrukwekkende Alhambra. En dan zijn er nog de vele mooie tuinen. Naast de tuinen is er nog een dierenpark, een dinofauna en zijn er verschillende kinderattracties.

Lees Meer

Landschapsparken, tuinen, landgoederen in Zuid-Limburg

Suzan (35) uit Geleen
Suzan (35) uit Geleen over Kasteelpark Born

Hou je van kastelen, dieren én wandelen in een mooie omgeving, dan is Kasteelpark Born een leuk uitje, ook met de kids. Wij hebben hier een jaarkaart en kunnen er geen genoeg van krijgen.

Ontdek meer historisch erfgoed in Zuid-Limburg

Het weidse natuurgebied de Brunssummerheide is een prachtig stukje Zuid-Limburgse natuur, waar een kudde schapen een groot deel van het natuurbeheer verzorgt. Behalve met schapen zou je zomaar eens oog in oog kunnen staan met reeën, salamanders, groene kikkers en zelfs een ringslang. Bij de Sterrenwacht worden alle geheimen van de nachtelijke hemel ontrafeld en de vele wandelpaden laten je de mooiste stukjes van dit beschermde stukje Zuid-Limburg zien.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website