Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Kasteeltuin Sint Gerlach

Parken en Tuinen in Zuid-Limburg

Wij durven stellig te beweren dat de natuurrijke omgeving van Zuid-Limburg het mooiste stukje van Nederland is. Ben je nog niet overtuigd? Kom dan zelf een blik werpen op de glooiende heuvels, de prachtige vergezichten, de unieke holle wegen, de spectaculaire plateaus en de ongerepte bosgebieden. Ook de aangelegde ‘natuur’ zoals de parken en tuinen zijn zeker een bezoek waard. 

Ontdek deze prachtige groene rustpunten

Alle parken en tuinen op de kaart

Laat mij zien op de kaart

Landschapsparken, tuinen, landgoederen in Zuid-Limburg

Geheime Tuinen Sittard (6)
Koppel Wandelen Beekdalroute
Groene Hotspot Noordal Vanuit Wei Met Kerk Op Achtergrond
Brunssumerheide Mist

Een weids natuurgebied

Het weidse natuurgebied de Brunssummerheide is een prachtig stukje Zuid-Limburgse natuur, waar een kudde schapen een groot deel van het natuurbeheer verzorgt. Behalve met schapen zou je zomaar eens oog in oog kunnen staan met reeën, salamanders, groene kikkers en zelfs een ringslang.

Hotspot Maasvallei

Groene Hotspots

Een Groene Hotspot is een bijzondere plek in de Zuid-Limburgse natuur. Het kan een plek zijn die al bij iedereen bekend is, maar ook een onbekende plek. De natuurwaarde staat daarbij centraal. Om erachter te komen waar de Groene Hotspots zich bevinden is er in 2013 een wedstrijd georganiseerd waaraan iedereen kon meedoen. Uit de vele inzendingen zijn uiteindelijk 10 mooiste plekjes gekozen. Hieronder worden deze Groene Hotspots gepresenteerd. Bezoek ze alle 10 en geniet van deze bijzondere Zuid-Limburgse plekjes.

Ontdek meer historisch erfgoed in Zuid-Limburg