Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Een man loopt hard over het joggingsparcour in het vijlenerbos

Hardlopen
in Zuid-Limburg

Als een speer door een zacht glooiend landschap

Lekker je hoofd leegmaken in de natuur of trainen voor die (halve) marathon: hardlopen is inspannen en ontspannen tegelijk. Die paradox beleef je het best op de hardlooproutes van Zuid-Limburg. Binnen de kortste keren zit je lekker in je eigen bubbel, omgeven door groen. Speciale hardlooproutes zorgen voor extra veel sportplezier, geschikt voor hardlopers én trailrunners.

In Zuid-Limburg kan je hardlooproute hoogtemeters bevatten, maar dat hoeft niet. Jij bepaalt de uitdaging die je met jezelf aangaat. Elke keer een stapje verder, zo word je steeds een stukje fitter. Onze hardlooproutes helpen je daarbij. Rennen door het bos blijft favoriet, maar ook de heuvels vallen in goede smaak. Natuurlijk mede vanwege de mooie uitzichten, de beste beloning tijdens het hardlopen!

Een mannelijke jogger loopt hard over de heide met een laagstaand zonnetje op de achtergrond
Een getrainde jongeman loopt hard over een weg

Ontdek de lekkerste hardlooproutes door Zuid-Limburg

Deelnemers van een trailrun rennen in een rijtje achter elkaar door de modder van het bos

Hardloop evenementen

Heb je voldoende kilometers in de benen en wil je de competitie aan gaan met andere lopers? In Zuid-Limburg worden de laatste jaren steeds meer hardloopevenementen en trailruns georganiseerd.

Zit er een route voor jou bij?

Een hardloper in de schaduw van de zon met op de achtergrond een gloed van het heuvellandschap

Limburg Athletics +

Limburg Athletics + is hét platform ter stimulering van de de Limburgse atletieksport in de breedste zin van het woord. Ze faciliteren initiatieven die goed zijn voor de atletieksport en voor de Limburgers. Met als motto: Limburg presteert en beleeft! Op hun platform vind je tips om in beweging te komen of technisch beter te worden als je al regelmatig gaat hardlopen.  

Meer routes in Zuid-Limburg