Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

De mooiste routes
van Zuid-Limburg

Het paradijs in je achtertuin

In Zuid-Limburg is een vakantiegevoel nooit ver weg. Een netwerk van routes neemt je mee naar plekken die je nooit eerder zag, ook al denk je de weg wel te kennen. Om in alle rust te kunnen genieten van het paradijs in je eigen achtertuin, zijn er eindeloos veel wandelroutes en fietsroutes dwars door kleine natuurgebieden die wachten om ontdekt te worden.

Wat kies jij?

Wandelroutes langs afhaalplekken

Heb jij ook zo'n zin in een stevige winterse wandeling mét een warme choco en lekker stuk Limburgse vlaai onderweg? In Zuid-Limburg kun je in coronatijd bij veel eetgelegenheden terecht voor een verse cappuccino-to-go of ander lekkers!

Ontdek onze producten

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

Met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Voettocht door het Romeins Kwartier

In het Romeins Kwartier in Heerlen ontdek je een stad onder de stad. Vlak onder je voeten ligt Coriovallum, een Romeinse nederzetting van formaat. Door dieper te graven in het verleden van Heerlen komt tweeduizend jaar geschiedenis aan de oppervlakte.

Uitje over de grens

Door de internationale ligging van Zuid-Limburg liggen de Duitse en Belgische grensovergangen letterlijk op een steenworp afstand van elkaar. Alleen de grenspalen herinneren nog aan de grenzen met Duitsland en België, want wandelen in de Euregio kent geen grenzen. Neem bijvoorbeeld de ‘Van Vaals naar Aken’ wandelroute waar je in één wandeling door maar liefst drie landen komt. Uniek toch!? Check onze internationale routes

Fiets knooppunten ontspannen op ontdekking

Met niet meer dan een reeks nummers ga je urenlang onbezorgd fietsplezier tegemoet! Ontdek alle voordelen van het fietsknooppuntensysteem.

Dit vind je ook leuk