Paardenhoeven van verschillende paarden achter elkaar

Paardrijden
in Zuid-Limburg

In galop door de heuvels

Ontdek Zuid-Limburg als ruiterparadijs. Stap af van je vaste rondje en neem je paard mee op avontuur over één van de vele ruiterroutes. Lekker draven over de Brunssummerheide, door de bossen bij Beek en langs de kronkelende beken bij Nuth. Nuth is trouwens een echte hotspot voor paardenliefhebbers. Hier vind je bovengemiddeld veel recreatiemogelijkheden voor jou en je paard: veel ruiterroutes, menroutes en mooie maneges.

Samen met echte paardenliefhebbers en –professionals werkt Visit Zuid-Limburg aan een uitgebreid ruiter- en menroutenetwerk, zodat jij Zuid-Limburg kunt ontdekken op je paard. Het netwerk wordt telkens uitgebreid en er wordt bewegwijzering aangebracht of verbeterd. Het mooie van Zuid-Limburg is de afwisseling: de ruiterroutes voeren je door uitgestrekte bossen en holle wegen en langs velden, akkerlanden, beekjes en verscholen vijvers. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten en verrassende doorkijkjes.

De populairste ruiterroutes van Zuid-Limburg

Een groep ruiters rijden paard door wuivend gras

Ruiterroute 3 Nuth Wijnandsrade-Hulsberg

Dit is niet voor niets de meest geliefde ruiterroute van Zuid-Limburg: perfecte faciliteiten, ultiem rijgenot op de ruiterpaden en mooie uitzichten.

Achteraanzicht van jonge mensen op paarden op paardrijroute op een zonnige dag.

Klein en Groot Genhout Beek 15

Stenen vertellen een geologisch verhaal over het boeiende landschap dat je samen met je paard zult ontdekken.

Een groepje ruiters rijden over een verharde weg

Vijlenerbosroute 1 Vaals

De hoogtemeters op deze route door het steile hellingbos zijn desondanks beperkt. Wel geniet je samen met je paard van een uniek stukje Zuid-Limburg.

Alle maneges op de kaart

Weergeven op de kaart

Zit er een route voor jou bij?

Meer routes in Zuid-Limburg

Een gezin fiets over een harde weg langs een hardlopende vrouw

Fietsroutes

Zuid-Limburg is een geliefd fietsparadijs. Het bedwingen van de uitdagende heuvels wordt steevast beloond met de mooiste vergezichten. Toch is er zoveel meer te ontdekken op je fiets door Zuid-Limburg. 

vrouw met kind staande in het hoge gras kijken naar het uitzicht vanaf Eyserbosweg

Eindeloos veel routes

In Zuid-Limburg is een vakantiegevoel nooit ver weg. Een netwerk van routes neemt je mee naar plekken die je nooit eerder zag!

Panoramisch uitzicht met twee wandelende dames

Aan de wandel

Honderden kilometers aan wandelpaden liggen klaar voor je voeten! Tijdens het wandelen in Zuid-Limburg ontdek je om elke hoek weer iets nieuws.