Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Paardenhoeven

Paardrijden
in Zuid-Limburg

In galop door de heuvels

Ontdek Zuid-Limburg als ruiterparadijs. Stap af van je vaste rondje en neem je paard mee op avontuur over één van de vele ruiterroutes. Lekker draven over de Brunssummerheide, door de bossen bij Beek en langs de kronkelende beken bij Nuth. Nuth is trouwens een echte hotspot voor paardenliefhebbers. Hier vind je bovengemiddeld veel recreatiemogelijkheden voor jou en je paard: veel ruiterroutes, menroutes en mooie maneges.

Samen met echte paardenliefhebbers en –professionals werkt Visit Zuid-Limburg aan een uitgebreid ruiter- en menroutenetwerk, zodat jij Zuid-Limburg kunt ontdekken op je paard. Het netwerk wordt telkens uitgebreid en er wordt bewegwijzering aangebracht of verbeterd. Het mooie van Zuid-Limburg is de afwisseling: de ruiterroutes voeren je door uitgestrekte bossen en holle wegen en langs velden, akkerlanden, beekjes en verscholen vijvers. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten en verrassende doorkijkjes.

Groep Paardrijders
Paardrijden Bij Vakwerkhuis

De populairste ruiterroutes van Zuid-Limburg

Alle maneges op de kaart

Laat mij zien op de kaart

Zit er een route voor jou bij?

Meer routes in Zuid-Limburg