De mooiste
wijnroutes

Een reis langs de Zuid-Limburgse wijn

Wandelen door het prachtige groene heuvellandschap én de mooiste wijnen ontdekken, dat kan toch alleen in Frankrijk? Nee hoor, in Zuid-Limburg leer je alles over wijnen tijdens een ontspannende wandeling! Kies je route, wandel, leer en geniet!

Welke route kies jij?

Route des Vins: Wahlwiller-Eys

In de gemeente Gulpen-Wittem is de éérste bewegwijzerde wijnroute gelanceerd! Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende en educatieve route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst vijf wijngaarden én het romantische 'wiengetske'. Laat je verbluffen door de vele uitzichten en leuke wijnweetjes!

Wijngaardenwandeling Noorbeek

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn in Noorbeek en rondom de buurtschappen Bergenhuizen, Vroelen en Wesch middels een adembenemende wijngaardenwandeling van ongeveer 7 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst zeven wijngaarden én Stookery Norbeeck! 

Route des Vins Winthagen

Ontdek het Land van Kalk én de Zuid-Limburgse wijn rondom Winthagen in Voerendaal middels een adembenemende wijnroute van ongeveer 8 kilometer. Onderweg laten Wijngaard Kalkberg, Landgoed Overst en Wijngaard Kunrader Vallei je kennis maken met hun bedrijf, terroir, druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces.

Route des Vins Ubachsberg

Ontdek het Land van Kalk én de Zuid-Limburgse wijn rondom Ubachsberg in Voerendaal middels een adembenemende wijnroute van ongeveer 12 kilometer. Onderweg laten Wijngoed Fromberg, Wijngaard Langeberg en Domaine Salamander je kennis maken met hun bedrijf, terroir, druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces. 

Wijngaard wandeling Meerssen

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn in Meerssen en rondom de gehuchten Raar en Waterval middels een adembenemende wijnroute van ongeveer 8 kilometer. Onderweg passeer je drie wijngaarden met verbluffende uitzichten en vele wijnweetjes. Struin door het Proosdijpark, bewonder de Basiliek en proef vooral een glaasje van eigen op de gezellige Markt. 

Route des Vins Berg en Terblijt - Houthem

De wijnbouw rondom Valkenburg aan de Geul is flink in opkomst. Wandel de Route des Vins Berg en Terblijt - Houthem St. Gerlach van ongeveer 12 km en ontdek de jonge wijngaarden. Onderweg leer je de verhalen achter deze jonge wijngaarden, ervaar je de passie van de wijnboeren, lees je over mooie samenwerkingen en proef je de lokale wijnen! 

Route des Vins Vijlen-Holset

De wijngaarden in de dorpen Vijlen en Holset maken deel uit van de hoogstgelegen gemeente van Nederland: Vaals. De wijnen die hier geproduceerd worden hebben een bijzondere kwaliteit door het voor Nederland unieke samenspel van druivenrassen, bodemsamenstelling, geografie en klimaat. Ontdek de wijndomeinen van St. Martinus en Domein Holset tijdens de 11 km lange wijnwandeling. 

Route des Vins Sittard

Wanneer je aan Sittard denkt, dan zijn het vooral de markante monumentale gebouwen, de gezellige markt, Toon Hermans en de historische stadswal, die al snel naar voren komen. Maar wist je dat er in en rondom Sittard ook wijngaarden liggen? In een wandeling van ongeveer 10 km wandel je langs drie bijzondere wijngaarden. 

Bekijk alle brochures!

Route des Vins Wahlwiller-Eys

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt.

Wijngaarden wandeling Noorbeek

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt of bij de ondernemers in Noorbeek.

Route des Vins Ubachsberg

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt of bij de ondernemers langs de route.

Route des Vins Winthagen

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt of bij de ondernemers langs de route.

Wijngaardwandeling Meerssen

Bekijk de online brochure of haal deze gratis bij de Visit Zuid-Limburg shops of -servicepunten.

Route des Vins Berg en Terblijt - Houthem

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt of bij ondernemers langs de route.

Route des Vins Vijlen-Holset

Bekijk de online brochure of haal deze gratis bij de Visit Zuid-Limburg Experience of Servicepunten.

Route des Vins Sittard

Bekijk de online brochure of haal deze gratis bij de Visit Zuid-Limburg Shops of servicepunten.

Laat je inspireren!

Meer wijn in Zuid-Limburg