Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

De mooiste routes
van Zuid-Limburg

Een netwerk van routes

In Zuid-Limburg is een vakantiegevoel nooit ver weg. Een netwerk van routes neemt je mee naar plekken die je nooit eerder zag, ook al denk je de weg wel te kennen. Om in alle rust te kunnen genieten van het paradijs in je eigen achtertuin, zijn er eindeloos veel wandelroutes en fietsroutes dwars door kleine natuurgebieden die wachten om ontdekt te worden.

Wat kies jij?

Detailweergave van een picknickdeken en diverse lekkernijen Eighty8tings HR41

Wandelroutes langs afhaalplekken

Heb jij ook zo'n zin in een lekkere wandeling in het lentezonnetje mét een vers sapje en lekker stuk Limburgse vlaai onderweg? In Zuid-Limburg kun je in coronatijd bij veel eetgelegenheden terecht voor een verse salade-to-go of ander lekkers!

DMT Eys Foto Femke Mooij

Verleg je grenzen met de Dutch Mountain Trail

De Dutch Mountain Trail is weliswaar niet de langste, maar wel de zwaarste wandeling van Nederland geworden. De route kan wellicht concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen. Het is een ruige wandeltocht van 101 km die de Seven Summits (heuveltoppen) met elkaar verbindt. 

Ontdek onze producten

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

Met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Voettocht door het Romeins Kwartier

In het Romeins Kwartier in Heerlen ontdek je een stad onder de stad. Vlak onder je voeten ligt Coriovallum, een Romeinse nederzetting van formaat. Door dieper te graven in het verleden van Heerlen komt tweeduizend jaar geschiedenis aan de oppervlakte.
Zomers Panorama Sippenaken, België

Uitje over de grens

Door de internationale ligging van Zuid-Limburg liggen de Duitse en Belgische grensovergangen letterlijk op een steenworp afstand van elkaar. Alleen de grenspalen herinneren nog aan de grenzen met Duitsland en België, want wandelen in de Euregio kent geen grenzen. Neem bijvoorbeeld de ‘Van Vaals naar Aken’ wandelroute waar je in één wandeling door maar liefst drie landen komt. Uniek toch!? Check onze internationale routes

Fietsers Bij Knooppunt

Fiets knooppunten ontspannen op ontdekking

Met niet meer dan een reeks nummers ga je urenlang onbezorgd fietsplezier tegemoet! Ontdek alle voordelen van het fietsknooppuntensysteem.

Dit vind je ook leuk