Detail

Hartje Heuvelland Gulpen-Wittem

Wie de steile beklimmingen en de zoevende afdalingen van Hartje Heuvelland aandurft, krijgt daar de absolute parels van Zuid-Limburg in één fietsroute voor terug. Je beleeft het aandoenlijke bergdorpje Vijlen, het gezellige Bocholtz en Simpelveld en Ubachsberg, met het authentiek Limburgse wijngoed Fromberg. Je vervolgt je weg naar Wijlre met zijn Brand Bierbrouwerij, het sportieve Gulpen en je gaat zelfs de grens over naar het Belgische Teuven. Onderweg word je getrakteerd op de adembenemende uitzichten van het groene heuvelland, de schaduwrijke bosschages en de gezelligste terrasjes om een welverdiend glas fris te drinken. Of je nu begint bij Buitenplaats de Mechelerhof in Mechelen of bij De Vijlerhof in Vijlen, je fietstocht is hoe dan ook van begin tot eind spectaculair en wondermooi.

Tip! Onderweg kom je langs de Cunibertuskerk in Wahlwiller. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de kerk te scannen.  

Start- en eindpunt


Bommerigerweg 23, 6281 BR Mechelen, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


56,2 km

Knooppuntenlijst


90 - 93 - 96 - 97 - 89 - 88 - 7 - 57 - 58 - 85 - 83 - 84 - 428 - 427 - 92 - 90

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt