Detail

Park Gravenroderoute Kerkrade

Kerkrade mag dan wel in een uithoek van Nederland liggen; als het om leuke attracties en verrassende bezienswaardigheden gaat, dan ligt het mooi in de buurt van de bijzondere locaties in Parkstad Limburg en bij het aantrekkelijke landschap vlak over de Duitse grens, zoals je op deze fietsroute zult merken. Bovendien heeft het voormalige mijnstadje zelf ook veel moois te bieden, zoals de eeuwenoude abdij Rolduc, de weelderige botanische tuin, het verrassende Discovery Museum en de historische schacht Nulland. Je komt ze allemaal tegen op de Park Gravenroderoute, net als heel veel leuke terrasjes onderweg. Je route begint goed bij Rolduc, waar je ook prima kunt parkeren en van waaruit je de knooppunten volgt.

Tip! Onderweg kom je langs Abdij Rolduc. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de abdij te scannen.  

Start- en eindpunt


Heyendallaan 54, 6464 EP Kerkrade, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


24,0 km

Knooppuntenlijst


3 - 44 - 11 - 45 - ? - 47 - 46 - 109 - 41 - 36 - 35 - 42 - 22

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt