Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Park Gravenroderoute Kerkrade

Park Gravenroderoute Kerkrade

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen sommige routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees voorzichtig als je op pad gaat.
Kerkrade mag dan wel in een uithoek van Nederland liggen; als het om leuke attracties en verrassende bezienswaardigheden gaat, dan ligt het mooi in de buurt van de bijzondere locaties in Parkstad Limburg en bij het aantrekkelijke landschap vlak over de Duitse grens, zoals je op deze fietsroute zult merken. Bovendien heeft het voormalige mijnstadje zelf ook veel moois te bieden, zoals de eeuwenoude abdij Rolduc, de weelderige botanische tuin, het verrassende Discovery Museum en de historische schacht Nulland. Je komt ze allemaal tegen op de Park Gravenroderoute, net als heel veel leuke terrasjes onderweg. Je route begint goed bij Rolduc, waar je ook prima kunt parkeren en van waaruit je de volgende knooppunten volgt: 3 > 44 > 11 > 45 > 47 > 46 > 109 > 41 > 36 > 35 > 42 > 22 > 3.

Start- en eindpunt


Heyendallaan 54, 6464 EP Kerkrade, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


24,0 km

Knooppuntenlijst


3 > 44 > 11 > 45 > 47 > 46 > 109 > 41 > 36 > 35 > 42 > 22

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt