Schinveldse Bossen Lichtinval Bos

Shhtt, de natuur slaapt

Stil was nog nooit zo bijzonder

In de vele stiltegebieden die Zuid-Limburg rijk is, kom jij en vooral je geest tot absolute rust. Je ogen en je gedachten glijden over heuvels en dalen en langzaam voel je dat je kalm wordt.  Even alleen aandacht voor jezelf, de natuur en de dagelijkse sleur laat je voor wat het is. We selecteerden 6 natuurspots met stiltegebieden waarvan je vol energie weer terug komt, beloofd!

Stukje stille achtergrond

Maar eerst een stukje achtergrond. Want wat is nou zo’n stiltegebied? Dat zijn 31 door onze Provincie aangewezen gebieden waar de normale geluiden van de natuur zo min mogelijk verstoord mogen worden. Lees: geen geluiden boven de 40 decibel. Wat mag er allemaal wel en niet in zo’n gebied? De spelregels van stiltegebieden legt Provincie Limburg hier kort aan je uit. Nu door naar de tips!

6 natuurspots met stiltegebieden om je energie op te laden

Vrouw Floating

Helemaal zen

Voel je mooi van binnen én buiten en combineer je bezoekje aan het stiltegebied met een dagje wellness of een van onze andere bijzondere ‘onthaasters’. Zo ga je als herboren naar huis!

Chateau St Gerlach 3

Maak er een weekend van!

Waarom blijf je niet gewoon een weekendje in plaats van een dagje? Dat heb je echt wel verdiend! Optimaal ontstressen in ochtendjas doe je in één van de vele wellnesshotels die Zuid-Limburg rijk is.

⟶ Blog van Wiel Beijer
Stilte1

De stilte van de natuur heeft veel geluiden

Blogger Wiel Beijer blijft ook in bizarre coronatijden met plezier wandelen. Ook buiten de stiltegebieden ervaart hij nu die stilte. En die zet je aan het denken. Want de stilte van de natuur heeft veel geluiden. 

Lees deze bijzondere inzichten

Ervaar de stille kracht

Weliswaar geen officiële stiltegebieden, maar toch kom je ook hier tot ultieme rust:

Anders bezinnen