Heuvels in Epen met de Geul

Stromende rivieren, kabbelende beekjes en bronnen

De Maas en de andere riviertjes zoals de Geul, Gulp en de Geleenbeek in Zuid-Limburg zijn zeer bepalend voor de regio. Deze rivieren hebben namelijk door de tijd de dalen geslepen, waardoor het zo herkenbare heuvellandschap van Zuid-Limburg is ontstaan. Zuid-Limburg biedt volop vertier voor echte waterratten en watersporters. Als wandelaar of fietser geniet je van de serene rust tijdens een van de mooie wandel- en fietsroutes.

Op ontdekking langs het water

Vrachtschip met groen landschap en brug

Het Julianakanaal

Zuid-Limburg heeft een boeiende geschiedenis op het gebied van steenkolenwinning. De steenkool uit Zuid-Limburg hield namelijk heel Nederland warm. Het vervoer van die steenkool naar de rest van Nederland werd problematisch via de Maas, doordat dit gedeelte onbevaarbaar werd voor vrachtschepen. Vandaar dat er vanaf 1925 werd gegraven aan het Julianakanaal.

Ontdek deze bijzondere bronnen!

Spetterende activiteiten

In Zuid-Limburg kun je terecht voor eindeloos veel waterpret. De Maas biedt volop vertier voor echte waterratten en watersporters!

Andere must see’s

En er is meer, zoveel meer wat er valt te ontdekken!

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.