Dutch Mountain Trail en de Seven Summits

Het berggevoel is nooit ver weg

De Dutch Mountain Trail is een ruige wandeltocht van ruim 100 km die de Seven Summits (bergtoppen) met elkaar verbindt. Loop van station Eygelshoven (Kerkrade) naar station Maastricht over een route waar het echte berggevoel nooit ver weg is. 'Alpen'-weides, snelstromende beken, rotswanden en natuurlijk spectaculaire vergezichten: ze zullen je uitdagen en in vervoering brengen tijdens deze trail.

Geniet van prachtige vergezichten vanaf de top

De Dutch Mountain Trail voert langs alle Seven Summits én het hoogste punt van ons land, te beginnen bij de Wilhelminaberg in Landgraaf en eindigend op de Observant in Maastricht. Vanaf de toppen kijken we uit over telkens een ander dal. Het dal van de Worm in de richting van de Eifel, het dal van de Sinselbeek als we via de Schneeberg naar de Vaalserberg lopen, de dalen van de idyllisch meanderende Gulp en Geul en tenslotte de Voerstreek en het Maasdal. Het uitzicht verrast telkens weer. De ene keer kijken we terug naar de berg waar we vandaan kwamen, de andere keer zien we het doel voor de volgende dag in de verte opdoemen.

 

Beklim de Seven Summits!

De Seven Summits zijn de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Zijn alle Seven Summits in één keer beklimmen een beetje te veel van het goede voor jou? Beklim ze dan allemaal apart in de spannendste rondwandelingen met de meeste bergbeleving!

Veilig op pad

De trail vermijdt zo veel mogelijk verharde wegen en de bewoonde wereld en is ook voor de geoefende wandelaar of trailrunner een uitdaging. Onverhard betekent in Zuid-Limburg: oneffen keien-paden en onvervalste 'pratsj' (modder). De ene keer glibberend steil bergaf door donkere wouden, de andere keer kilometers vals plat over een plateau waar de wind vrij spel heeft. We waarschuwen alvast, vat deze tocht niet te licht op.

Bestel in onze webshop

Dutch Mountain Trail - English walking guide

This rough hike of 101 km connects the Seven Summits (hilltops) in Zuid-Limburg and can compete with a serious trail in the real mountains!

Dutch Mountain Trail Wandelgids

Deze ruige wandeltocht van 101km verbindt de Seven Summits (toppen) in Zuid-Limburg met elkaar en kan concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen.

Nog niet uitgewandeld?

#heuvelsbeklimmen

Heb je de top bereikt? Deel jouw overwinningsmoment met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.