Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

DMT Cover Foto Pascalmoors

Dutch Mountain Trail en de Seven Summits

Het berggevoel is nooit ver weg

De Dutch Mountain Trail is een ruige wandeltocht van ruim 100 km die de Seven Summits (bergtoppen) met elkaar verbindt. Loop van station Eygelshoven (Kerkrade) naar station Maastricht over een route waar het echte berggevoel nooit ver weg is. 'Alpen'-weides, snelstromende beken, rotswanden en natuurlijk spectaculaire vergezichten: ze zullen je uitdagen en in vervoering brengen tijdens deze trail.

DMT Kattenroth Foto Femke Mooij
DMT Mheer Foto Femke Mooij

Geniet van prachtige vergezichten vanaf de top

De Dutch Mountain Trail voert langs alle Seven Summits én het hoogste punt van ons land, te beginnen bij de Wilhelminaberg in Landgraaf en eindigend op de Observant in Maastricht. Vanaf de toppen kijken we uit over telkens een ander dal. Het dal van de Worm in de richting van de Eifel, het dal van de Sinselbeek als we via de Schneeberg naar de Vaalserberg lopen, de dalen van de idyllisch meanderende Gulp en Geul en tenslotte de Voerstreek en het Maasdal. Het uitzicht verrast telkens weer. De ene keer kijken we terug naar de berg waar we vandaan kwamen, de andere keer zien we het doel voor de volgende dag in de verte opdoemen.

 

Beklim de Seven Summits!

De Seven Summits zijn de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Zijn alle Seven Summits in één keer beklimmen een beetje te veel van het goede voor jou? Beklim ze dan allemaal apart in de spannendste rondwandelingen met de meeste bergbeleving!

DMT Onderweg Foto Petra Vroomen

Veilig op pad

De trail vermijdt zo veel mogelijk verharde wegen en de bewoonde wereld en is ook voor de geoefende wandelaar of trailrunner een uitdaging. Onverhard betekent in Zuid-Limburg: oneffen keien-paden en onvervalste 'pratsj' (modder). De ene keer glibberend steil bergaf door donkere wouden, de andere keer kilometers vals plat over een plateau waar de wind vrij spel heeft. We waarschuwen alvast, vat deze tocht niet te licht op.

Nog niet uitgewandeld?