Uitzicht over Fort Sanderbout en de stadswal van Sittard

Route des Vins
Sittard

Wijn uit Sittard

Wanneer je aan Sittard denkt, dan zijn het vooral de markante monumentale gebouwen, de gezellige markt, Toon Hermans en de historische stadswal, die al snel naar voren komen. Maar wist jij dat er in en rondom Sittard ook wijngaarden liggen? Ga op pad langs de bewegwijzerde wijnroute van ongeveer 10 km, maak kennis met 3 mooie wijngaarden, beleef de historische stad Sittard en proef de lokale wijnen! 

Startpunt: Wijngaard Fort Sanderbout, Fort Sanderbout 10 in Sittard

Bijzondere wijnbouw

Zuid-Limburg is gemaakt voor wijnbouw. De wijnen die in Zuid-Limburg geproduceerd worden hebben een bijzondere kwaliteit door het voor Nederland unieke samenspel van druivenrassen, bodemsamenstelling, geografie en klimaat. De wijnbouw in Sittard-Geleen is bijzonder te noemen. Zo ligt er direct naast het historische centrum van Sittard, tegenover het voormalig bastion Fort Sanderbout, de gelijknamige wijngaard waarbij de wortels van de druivenranken hun voeding halen uit de eeuwenoude schootsvelden. De wijngaarden van wijngenootschappen St. Rosa en Notre Reine bevinden zich in Windraak en rondom de Wanenberg met een hoogte van 100 meter boven NAP, die zorgen voor een mooi panorama. 

Bekijk de brochure

Route des Vins Sittard

Bekijk de online brochure of haal deze gratis bij de Visit Zuid-Limburg Shops of servicepunten.

Wat kom je onderweg allemaal tegen?

⟶ Blog van Anne
Bewegwijzering van de Route des Vins in Sittard bevestigd op een houten paaltje in een herfstig bospaadje

De Sittardse wijnen ontdekken

Anne gaat op pad over de Route des Vins Sittard om de bijzondere wijnbouw van Sittard te ontdekken, van de mooie natuur te genieten en proeft tevens een glaasje wijn van eigen bodem bij wijngaard Fort Sanderbout.

Lees verder

Een glaasje proeven?

Tijdens de wandeling passeer je genoeg horecazaken waar je een glaasje van eigen bodem kunt nuttigen. Hieronder zie je waar je moet zijn:

Een aanzicht van de Visit Zuid-Limburg Experience in Sittard-Geleen met interactieve schermen, streekproducten en een wandelrad

Het leukste startpunt van je bezoek!

Bij de Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen in het historische Kritzraedthuis ontvang je toeristische informatie en maak je op unieke wijze kennis met het leven in Sittard en omstreken. Ontdek de levensverhalen van de inwoners of verken het groene buitengebied in het wandelrad. Kom jij ook een kijkje nemen?

Dit vind je vast ook leuk!