Detail

Domaine de Winteraecke

In 2008 is gestart met de realisatie van de wijngaard. Er werden toen 737 wijnranken aangeplant. Tot 2019 werden de wijnen gevinifieerd door wijnboer Landsmann uit de Moezel, daarna is het maken van de wijn overgedragen aan Stan Beurskens van Wijndomein St. Martinus te Vijlen.

Druivenrassen en wijnsoorten
In de wijngaard staan 704 stokken Pinot Blanc (in de Elzas wordt deze druif 'Clevner', en in Duitsland 'Weissburgunder' genoemd), en 33 stokken Pinot Gris (in Duitsland 'Grauburgunder' genoemd).

Terroir
De wijngaard ligt in het noordelijkste deel van het Limburgse löss gebied. De bovenlaag bestaat tot een diepte van 4 meter uit bruine en kalkhoudende löss. Daaronder bestaat de bodem tot een diepte van circa 13 meter uit grof zand, grind en kiezel.

Landschap en klimaat
De wijngaard is gelegen op een hoogte van 107 meter in een open gebied met een perfecte positie ten opzichte van de zon. De wind heeft er vrij spel, zodat voorjaarsvorst verdreven kan worden, en bij vochtig weer alles snel droogt. Wel moet er een goed 'canopy management' worden toegepast tegen het verbranden door de zon. 

Wijnproces
De wijnbereiding wordt sinds 2019 verzorgd door Stan Beurskens van Wijndomein St. Martinus. Vergisting en opvoeding van de wijn vindt plaats op roestvrijstalen tanks. Dat levert een optimale frisheid en zuiverheid van de wijnen op. Er worden jaarlijks tussen de 1200 en 1400 flessen geproduceerd. 

Dit wijndomein is onderdeel van de Route des Vins Sittard. 

Openingstijden


Bezoek de website voor openingstijden en bezoek mogelijkheden

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Domaine de Winteraecke. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!