Detail

Route des Vins Sittard Vi8

Ontdek het wijnaanbod van Sittard-Geleen via deze nieuwe wandelroute. De wijnbouw in Sittard-Geleen is bijzonder te noemen. Zo ligt er direct naast het historische centrum van Sittard, tegenover het voormalig bastion Fort Sanderbout, de gelijknamige wijngaard waarbij de wortels van de druivenranken hun voeding halen uit de eeuwenoude schootsvelden. De wijngaarden van de wijngenootschappen St. Rosa en Notre Reine bevinden zich in Windraak en rondom de Wanenberg met een hoogte van 100 meter boven NAP, wat zorgt voor een mooi panorama. Volg het druifsymbool langs de weg en ga op pad!

Wil je meer weten over deze Route des Vins? Kijk dan hier.

Start- en eindpunt


Fort Sanderbout 10 te Sittard

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,6 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

De Sittardse wijnen ontdekken

Anne gaat op pad over de Route des Vins Sittard om de bijzondere wijnbouw van Sittard te ontdekken, van de mooie natuur te genieten en proeft tevens een glaasje wijn van eigen bodem bij wijngaard Fort Sanderbout.
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt