Wijngaarden wandeling
Noorbeek

Wijndorp Noorbeek

Noorbeek heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een heus wijndorp met zeven wijngaarden. Tevens beschikt Noorbeek over een distilleerderij die van de druivenschillen uit verschillende wijngaarden distillaten produceert, zoals sterk water en verschillende likeuren. Jaarlijks wordt door de wijngaardeniers gezamenlijk een open dag georganiseerd waarop de wijnen en andere streekproducten geproefd en gekocht kunnen worden.

Noorbeek (Norbik) is een klein dorp in de Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten en is een van de zuidelijkst gelegen plaatsen van Nederland. Het telt 1.100 inwoners en is op een ‘verscholen’ manier gelegen in het dal van de Noor(beek), welke in het nabijgelegen buurtschap Wesch ontspringt. Langs de Noor ligt het natuurgebied Noordal en verder naar het zuidwesten, op Belgisch grondgebied, ligt het Altenbroek, een hellingbos. Noorbeek ligt op het plateau van Margraten, op de zuidoostflank van het dal van de Noor, de hoogte bedraagt ongeveer 150 meter.

Startpunt: Parkeerplaats Noorbeek, Burgemeester Bogmanplein.
Volg het druifsymbool langs de weg! 

Bekijk de brochure

Wijngaarden wandeling Noorbeek

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt of bij de ondernemers in Noorbeek.

Wat kom je onderweg allemaal tegen?

Proeven van wijndorp Noorbeek

Of je nu een wijntje lust of niet: de Wijngaardenwandeling Noorbeek is een lust voor het oog!

Stookery Norbeeck

Stookery Norbeeck is een ambachtelijke distilleerderij die sinds 2013 gevestigd is in Noorbeek. Op een duurzame en verantwoordelijke wijze produceren zij distillaten en likeuren van regionale fruitsoorten. Het productieproces bestaat altijd uit een ruwe- en een fijne stook. Deze techniek en de vier lagen in de distilleer kolom zorgen ervoor dat alle producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Proef het zelf!

Meer over...

De wijnen en destillaten zijn in Noorbeek verkrijgbaar bij:

  • Cadeauwinkel en Visit Zuid-Limburg servicepunt Tieske
  • Gasterij Henry VIII
  • Eetcafé d'r Pley
  • Restaurant du Nord
  • Herberg St. Brigida
  • Slagerij-Traiteur Nuijts
  • Eetcafé Tinus

Tip!

Bij cadeauwinkel en Visit Zuid-Limburg Servicepunt 'Tieske' ben je aan het juiste adres voor een leuk souvenir, een lekker flesje wijn of toeristische informatie. Elly en Hub helpen je graag op weg! De brochure is hier ook gratis verkrijgbaar. 

Dit vind je vast ook leuk!