Detail

Wijngaard Asberg

Deze wijngaard wordt geëxploiteerd door Wijndomein Heerenhuys der Pley. De wijngaard ligt op een zuidwest gelegen helling van het bovenste deel van het Noordal in het gehucht Bergenhuizen. De naam verwijst naar een vroegere stortplaats van de resten van houtverbranding. 

Op dit terrein ligt een stevig pakket löss van ruim een meter dik. Hieronder mooi silicium gesteente van de formatie Hoogcruts die snel overgaat in dit gebied naar het mengpakket van grind van de formatie Simpelveld. Deze is typerend voor dit bovenste deel van het Noordal. Daaronder, ongeveer op vier meter diepte, maar heel goed bereikbaar voor de gekozen druiven, ligt het voor Noorbeek zo unieke kalksteen, het Gulpener krijt. 

Deze combinatie met de stevige helling, geeft een uitermate geschikt terroir om mousserende wijnen te produceren. Daarom is hier gekozen voor 800 stokken Chardonnay, 400 stokken Pinot Noir en 400 stokken Pinot Meunier. Door de aanplant specifiek te richten op het zuidwesten wordt met name gestuurd op kwaliteit en niet op kwantiteit. Door de keuze voor mousserende wijn wordt het wijnassortiment in Noorbeek compleet gemaakt.

Openingstijden


Neem contact op betreffende de openingstijden.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!