Detail

Wijngaard Vroelenderhaag

Vroelenstraat 5
Noorbeek
Deze wijngaard wordt geëxploiteerd door Wijndomein Mergelsberg en is aangeplant in het voorjaar van 2020. 

De wijngaard Vroelenderhaag heeft 1000 stokken Pinot Noir, 500 stokken Merlot en 500 stokken Cabernet die samen ongeveer 3000 kilogram blauwe druiven opleveren. Hiervan worden ongeveer 2250 flessen rode wijn geproduceerd. Voorts zijn 400 stokken Sauvignon Blanc en 400 stokken Semillon druiven aangeplant, goed voor ongeveer 750 flessen witte wijn. 

De eerste twee meter van de ondergrond bestaat uit grind, die zorg draagt voor een uitstekende drainage. Onder dit grondpakket (geologisch genaamd de Formatie van Hoogcruts dat 2,2 miljoen jaar geleden door de Oost-Maas is aangevoerd) ligt de in Noorbeek bekende kalksteen, het Gulpener krijt. Door deze kalksteen, in combinatie met de zuidwest gerichte helling ontstaat een prachtig samenspel om de juiste waterbehoefte en zonintensiteit te kunnen ontvangen. Deze kalksteen is 68 miljoen jaar geleden ontstaan en zorgt overigens voor de juiste mineralogische opbouw van de druiven in alle wijngaarden in Noorbeek.
Openingstijden


Neem contact op betreffende de openingstijden.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijngaard Vroelenderhaag. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!