Detail

Stookery Norbeeck

Vroelenstraat 5
Noorbeek
Stookery Norbeeck is een ambachtelijke distilleerderij die sinds 2013 gevestigd is in Noorbeek. Op een duurzame en verantwoordelijke wijze produceren zij distillaten en likeuren van regionale fruitsoorten. Het productieproces bestaat altijd uit een ruwe- en een fijne stook. Deze techniek en de vier lagen in de distilleer kolom zorgen ervoor dat alle producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Dit heeft geresulteerd in een bekroning van de Frankfurt International Spirit Trophy.

Sterkwater is een grappa gemaakt van trester.  Dit zijn de druivenschillen die overblijven nadat de wijndruiven bij de wijnboer zijn geperst. Stookery Norbeeck helpt de wijnboer met de afvoer van het restmateriaal en houdt de trester van verschillende wijngaarden gescheiden. Op deze manier vervaardigen zij verschillende soorten Sterkwater die als digestief en als borrel bij bijvoorbeeld een kaasplankje gedronken wordt. 

De likeuren worden gemaakt van Sterkwater en regionale producten. De Stookery ontwikkelt recepten die enkel met biologische ingrediënten worden samengesteld. De ingrediënten worden in Sterkwater getrokken waardoor een verscheidenheid aan smaken ontstaat. Het assortiment van Stookery Norbeeck bestaat uit: STERKWATER, STERKWATER op Eycken, STERKWATER zwaer Eycken, CITRIJN (limoncello), BEERENVANGER (honing likeur), BARBAAR (rabarber likeur) en VLIEREFLUITER (vlierbloesem likeur).

Openingstijden


Neem contact op betreffende de openingstijden.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Stookery Norbeeck. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!