De gastvrouw van Mes Amis vertelt over de wijn die past bij het gerecht

Proef en koop
Limburgse wijnen

Ontdek de lokale wijnen

In Zuid-Limburg voelt het leven als vakantie. De uitzichten over de groene heuvels, het heerlijke eten en de gemoedelijke sfeer zou je ook wel mee naar huis willen nemen. Proef en koop de lekkerste Limburgse wijnen op deze bijzondere plekken in Zuid-Limburg!

Een close up van groene druiventrossen in de wijnranken van Wijndomein St. Martinus

Goud voor wijn van Zuid-Limburgse bodem

Bij de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen editie 2023 is Wijndomein St. Martinus flink in de prijzen gevallen! Zij ontvingen een gouden medaille voor hun Prestige 2018 en Johannes. Daarnaast zijn ze ook uitgeroepen tot beste wijngaardeniers van 2023! Ook de wijndomeinen Landgoed Overst, Wijngaard Kruisboom Klimmen en Wijnmakerij Veurs sleepten bronzen en zilveren medailles binnen voor hun wijnen! 

Lees verder

Hier proef je de lekkerste Limburgse wijnen

Gedekte tafels bij wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht

Wijnrestaurant Mes Amis

Mooie regionale wijnen spelen een grote en belangrijke rol in dit bijzondere restaurant. Gastvrouw en vinologe Annaline Doelen en haar team brengen je een avond vol culinair genot. Geniet van een verrassingsmenu, van 4 tot 9 gangen, dat past bij het seizoen. Ontdek dit paradijs voor de wijnliefhebber in Maastricht! 

Een sommelier ruikt aan een glaasje witte wijn op een zonnige dag

VINTEUR

VINTEUR brengt gastvrijheid op locatie. Maurice Warnier treedt graag op als gastheer bij je thuis, op je werk of tijdens een evenement of ‘wijnreis’. Hij adviseert je vol passie over de aankoop en het serveren van wijnen en verzorgt zelfs een onvergetelijk wijn-spijs menu voor je. Verken de wondere wereld van wijn met VINTEUR!

Interieur en gedekte tafels bij restaurant LUNA in Stein

LUNA Eten & Drinken

Bij LUNA Eten & Drinken in Stein en Sittard kun je terecht voor een heuse High Wine! Proef de lekkerste wijnen, natuurlijk met heerlijke hapjes erbij. Een gezellige activiteit voor wijnliefhebbers en lekkerbekken! Proef de bijzondere High Wine in Sittard of Stein!

Het interieur van wijnhandel Vino Vidi Vici

Vino Vidi Vici

Wijn drinken is lekker en leuk, maar, welke wijn is nu écht lekker? De duurste wijn, de mooiste fles of de wijn met de meeste alcohol? Het kan een hele klus zijn om de juiste wijn te kiezen. Bij Vino Vidi Vici in Valkenburg krijg je uitgebreid advies en proef je de lekkerste wijnen! Proef en geniet in Valkenburg!

Wijnflessen liggen te rijpen in de wijnkelder

Stadswijnkelder Berns

Stadswijnkelder Berns is sinds 1949 een begrip in Zuid-Limburg. Je vindt hier de lekkerste en meest bijzondere wijnen en whisky’s. Proef en laat je adviseren, zodat jij thuis kunt genieten van de mooiste wijnen! Ontdek de mooiste wijnen en whisky's in hartje Heerlen!

Een man begeleidt een koppel door de wijnkelders van Thiessen Wijnkoopers

Thiessen wijnkoopers

Op een steenworp afstand van het mooie Vrijthof kun je wijn proeven in de historische stadskelder. In de winkel heb je volop keuze uit de mooiste wijnen uit binnen- en buitenland. Laat je adviseren en geniet thuis nog heerlijk na met een goed glas wijn! Proef en koop heerlijke wijnen in het mooie Maastricht!

 

Wijnhandel Van Berkum

Wijnhandel Van Berkum is een begrip in Sittard-Geleen en daarbuiten. Met een zeer uitgebreid assortiment van wijnen uit alle delen van de wereld zit er voor iedereen een heerlijk wijntje tussen! Jaarlijks worden er proeverijen gegeven en kun je je inschrijven voor een wijncursus. 

⟶ Blog van Maarten van Laarhoven
Logo Visit Zuid-Limburg Maurice Warnier poseert in een gewelfde wijnkelder

Wijntoerisme nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding

Ontdek de verhalen van Zuid-Limburg, gezien door de ogen van bekende en minder bekende locals. In dit interview vertelt Maurice Warnier van Vinteur over zijn ervaringen met Zuid-Limburgse wijn. Lees je mee?

Lees het interview!
Detailopname van een glaasje met sterke drank

Mwórveld Distillery

Zin in iets sterkers? Mwórveld Distillery produceert Limburgse whiskey geïnspireerd op Ierse traditie, in het Zuid-Limburgse landschap in Moorveld (Meerssen). Bestel een 'avonTuurke': een gedistilleerde drank gemaakt uit de resten van wijndruiven. 

Zovéél lekkers in Zuid-Limburg

Een gezelschap aan tafel proost met wijn

Wijn uit Zuid-Limburg

Als wijnliefhebber wil je deze bijzondere Nederlandse wijn niet missen.

Schuimkraag van een biertje verwijderen bij de Brand Bierbrouwerij

Bier uit Zuid-Limburg

Ontdek alles over de lekkerste biertjes van eigen bodem.

Boer is aan het werk in een oogstveld met zijn tractor

Streekproducten

In Zuid-Limburg heb je volop keuze uit bijzondere, smaakvolle streekgerechten!