Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Wijngaard Noordal

Wijngaard Noordal

Deze wijngaard is gesitueerd op een zuidhelling van het Noordal halverwege het Mheerelindje aan de overzijde van de wijngaard Mheerelindje. Deze wijngaard is aangeplant door Pierre Gubbels, eigenaar en bewoner van Wijndomein Heerenhuys der Pley te Noorbeek. 

In deze wijngaard zijn in 2009 800 Chardonnay stokken aangeplant. De Chardonnay is een edel ras. De Chardonnay Noordal is een volmondige wijn, met een verrijkend smaakgevoel door smaken als citrus en lychee. De bewerking vindt deels mechanisch en deels handmatig plaats. De opbrengst van de wijngaard bedraagt ongeveer 600 flessen. 

De wijngaard ligt ietwat verscholen halverwege de helling op het Mheerelindje, omringd door bomen en struiken en vormt een oase van rust. De speciale ligging van deze wijngaard zorgt voor veel zonuren en warmte, die door de kalksteen ondergrond lang wordt vastgehouden. De bodem bestaat uit kalksteen van de formatie Gulpen en is ca 68 miljoen jaar oud.

Wijngaard Noordal - Foto 0
Wijngaard Noordal - Foto 1

Openingstijden en tarieven


Neem contact op betreffende de openingstijden.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!