Detail

Wijngaard Op gen Heugde

In 2004 werd de wijngaard aangeplant door de Vereniging voor Wijnbouw in Noorbeek. Speciaal om wijn te kunnen verbouwen en maken, werd de vereniging opgericht door een aantal enthousiaste hobbyisten, die ook – ondanks enige wisselingen – nog steeds actief zijn in de wijngaard.

De exploitatie van de wijngaard is in 2020 overgenomen door Wijndomein Heerenhuys der Pley. Afgezien van de werkzaamheden in de wijngaard richt de vereniging zich vooral op de promotie van Noorbeek als wijndorp en het bevorderen van de kwaliteit van de wijnbouw in deze regio. De naam Op gen Heugde  (vertaald: ‘Op de Hoogte’) verwijst naar de plaatselijke benaming en situering van de plek waar de wijngaard is aangeplant. De verenigingsleden leveren een belangrijke ondersteuning bij het onderhoud van de wijngaard, het oogsten, het wijn maken en het bottelen van de wijn. Gestreefd wordt naar een volledige biologisch dynamische bewerking. 

De wijngaard omvat ongeveer  1350 Pinot Gris stokken en de opbrengst van de wijngaard bedraagt  ongeveer 600 flessen. Inmiddels hebben enkele leden uit de vereniging naast de gezamenlijke wijngaard ook een eigen wijngaard aangeplant en vormt de wijngaard Op gen Heugde dan ook de bakermat voor de ontwikkeling en uitbreiding van de totale wijnbouw in Noorbeek.

Openingstijden


Neem contact op betreffende de openingstijden.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!