Detail

Wijngaard Bergenhoezeberg

Bergenhuizen 17a
Noorbeek
Wijngaard Bergenhoezeberg is in het voorjaar van 2019 aangeplant op de zuidhelling van het Noordal, halverwege de helling Bergenhuizen. De zussen Ellen en Vera Huls, verenigd onder de naam Les Dames et du Vin, hebben dit perceel in 2010 gekocht om er jonge paarden op te laten grazen, als onderdeel van Opfokbedrijf Heuvelland, welke bovenop de berg gelegen is.

De bijzondere voedingsbodem waar eerder de paarden zo van profiteerden, vormt nu het excellente terroir voor de wijnbouw. De combinatie van kalksteenbodem en de zonnige heuvel met 20% hellingspercentage maken het perceel uitermate geschikt voor de productie van rode wijn. 

De keuze viel op de Merlot-druif, een Franse klassieker met authentieke eigenschappen. Er zijn 700 stokken aangeplant en naar verwachting kan in 2022 de eerste fles Merlot van Nederlandse bodem (volle grond) geschonken worden. In de wijngaard wordt zoveel als mogelijk duurzaam en circulair geteeld, zo vangt de valk de muizen en wordt voor de bemesting paardenmest uit eigen stallen gebruikt. De druiven worden met de hand geplukt.

Loop gerust links langs de wijngaard naar boven, daar wacht een schitterend uitzicht over Noorbeek!

Openingstijden


Neem contact op betreffende de openingstijden.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijngaard Bergenhoezeberg. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!